Altılı Masa'nın iktidarı yabancı gelmeyecekmiş!

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, "Altılı masanın iktidarı Parti’nin ilk 5-6 yılına benzeyen bir dönem olacak. Doğrusu da budur" dedi.

Altılı Masa'nın iktidarı yabancı gelmeyecekmiş!

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Fatih Altaylı’nın Teke Tek programında soruları yanıtlarken Altılı Masa’nın olası iktidarını AKP iktidarına benzeterek anlattı.

“Altılı masa iktidara geldiği zaman ne olmuş olacak? AK Parti’nin ilk 5-6 yılına benziyor olmayacak mı yani?” diyen Kesici şöyle devam etti:

“Partizan olmayan bir cumhurbaşkanımız olacak. İçinde merkez sağ partiden merkez sol partiden muhafazakar partilerden bakanlar, milletvekilleri filan olacak bir dönem olacak. Ak Parti’nin ilk 5-6 yılına benzeyen bir dönem olacak yani. Doğrusu da budur.”

Kesici, Cumhur İttifakı’nın ve Altılı Masa’nın adayı için ise şöyle konuştu:

“Sayın Cumhurbaşkanıyla ilgili şöyle bir durum var. Acaba Tayyip Bey, bu anayasaya göre yeniden cumhurbaşkanı adayı olabilir mi, olamaz mı? Bu ciddi bir tartışmadır. Meclis Başkanı benim ahbabımdır. Anayasa hocasıdır, o bile 35 sayfalık makale yazmak mecburiyetinde hissetti kendini. Ki, Tayyip Bey aday olabilir diye. Bu kadar sahih ve sarih olsa, 35 sayfa makaleye lüzum olur mu? Sayın Cumhurbaşkanımızın adaylığının belirleneceği yer YSK, bizim adayımızın belirleneceği yer 6’lı Masa. Ben seçim tarihi ilan edildikten sonra adayımızın açıklanmasını doğru buluyorum.”