Almanya Savunma Bakanı Lambrecht istifa etti

Lambrecht, son olarak Instagram'da yayımladığı yılbaşı videosunda arka planda havai fişekler patlarken Ukrayna hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle adeta topa konulmuştu.

Almanya Savunma Bakanı Lambrecht istifa etti

Alman haber ajandı Dpa, Ukrayna yüzünden eleştirilerin hedefindeki Savunma Bakanı Christine Lambrecht, görevi bırakmak için izin istediği istifa mektubunu Başbakan Olaf Scholz’a (SPD) gönderdiğini duyurdu.

Habere göre Lambrecht , istifasını ‘Alman ordusuyla ilgili meseleler hakkında medyanın aylardır şahsına odaklanmasının nesnel tartışma ve saptamaya pek izin vermemesiyle’ gerekçelendirdi.

Uzun zamandır eleştirilen Lambrecht, son olarak Instagram’da yayımladığı yılbaşı videosunda arka planda havai fişekler patlarken Ukrayna hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle adeta topa konulmuştu.

Videoda “2022 yılı bizi meydan okumalarla karşı karşıya getirdi. Avrupa’nın göbeğinde bir savaş yaşanıyor. Ama bununla bağlantılı bir dizi izlenimlerim de oldu. Birçok ilginç ve şahane insanlarla da biraraya geldim. Bunun için kalpten teşekkür ediyorum” diyen Lambrecht’in derhal istifası için hem muhalefet hem de koalisyon hükümetinden sesler yükselirken, Başbakan Scholz bakanının arkasında durmuştu.

Aralık 2021’de göreve başlayan SPD-Yeşiller-Hür Demokrat Parti (FDP) hükümetinin Şubat 2022’de Rusya’nın Ukrayna operasyonunu kucağında bulmasıyla birlikte Almanya’nın askeri kapasitesi gündemin başına oturduğundan, spot ışıkları Lambrecht’in üzerindeydi.