Ali Babacan'ın 'özelleştirme' pişmanlığı!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bakanlığı döneminde yapılan elektrik ve doğalgaz dağıtımı özelleştirmeleri için "pişmanlığını" dile getirdi.

Ali Babacan'ın 'özelleştirme' pişmanlığı!

Millet İttifakı’nın olası iktidarında ekonomi yönetiminin başına geçeceği konuşulan isimlerden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan,  tv100 ekranlarında Candaş Tolga Işık’ın sorularını yanıtladı.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ ORTAK METİNDE YOK”

İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin açıklamalarda bulunan Babacan, “DEVA Partisi olarak İstanbul Sözleşmesi bizim hedefimiz ama 6 parti olarak oturduk ortak bir metin hazırladık. Bir hükümeti gece, gündüz meşgul edecek kadar hazırlık var burada, hepsinin bütçesi hesap edildi, takvime bağlandı. Bu partilerin mutabık kaldığı müşterek zemindir. Bir parti bile itiraz ettiyse bu metne girmemiştir. Usul bu, dolayısıyla İstanbul Sözleşmesi, Ortak Politika Metni’nde yok” dedi.

“SİL BAŞTAN YAPMAYACAĞIZ”

Kamu yönetiminde “iyi isim ve atama yapacaklarını” belirten Ali Babacan, “Bütün kamu yönetimini ‘Sil baştan’ yapmayacağız. Kamu içerisinde o işi yapabilecek iyi isimlere bakacağız ve atamalarımızı yapacağız. Bütün bürokraside ‘Sil baştan’ yapmak doğru değil. Çünkü devlet hafızasının devam etmesi gerekiyor” sözlerini kullandı.

‘ÖZELLEŞTİRME’ PİŞMANLIĞI!

Babacan, kendisinin de Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olduğu AKP iktidarları döneminde yapılan elektrik ve doğalgaz dağıtımındaki özelleştirmelerle ilgili de “pişmanlığını” dile getirdi. Babacan, “Elektrik, doğalgaz dağıtımı alanlarında özelleştirme doğru olmadı. Özelleştirilen dağıtım şirketlerine denetime giden adam çok zayıf eleman, dolayısıyla bunlar denetlenemiyor. Bugünkü aklımız olsa bunları özelleştirmezdik” diye konuştu.