Akşener'den HDP açıklaması: Mümkün değil, asla...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "CHP, HDP ile görüşebilir ama onu bizim olduğumuz masaya asla getiremez" dedi.

Akşener'den HDP açıklaması: Mümkün değil, asla...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk canlı yayınında Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı.

Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edildiği akşamki haliyle ilgili ‘Yüzünüz neden asıktı?’ sorusuna şu yanıtı verdi:

“Benim üzerimde palto varken Temel Bey’in yaptığı konuşma ve sonra Kemal Bey’in yaptığı konuşma esnasında resme baktığınızda, ben o resmi inceledim. Tuhaf bir ışık gelmiş. Mutsuz bir durum yok. İmza koymuşum, öyle şey olur mu? Bu dünyada oğlum hariç, eşim de dahil hiç kimse bana zorla bir şey yaptıramaz. Dolayısıyla öyle bir durumumuz yok.

Akşener, Altılı Masa’daki diğer liderleri ağır ifadelerle hedef aldığı açıklamasına ilişkin de şöyle söyledi:

“Evet sertti! Sert olmalıydı; ben ne düşünüyorsam. O metni kendim yazdım. Ben tarihçiyim neticede, sosyal bilinciyim. 28 yıldır aktif politika yapıyorum. Bir siyasi partinin mutfağını yönettim. Sert olarak algılanabilir; ama aslında net olmasına dikkat ettim. Aşırı netlikler genel olarak sinir bozar. Bu ‘hayır biz beşimiz böyle düşünüyoruz, senin önerilerin herhangi bir takdire uygun değil’ gibi tutum alınırsa, o zaman net olursunuz. Çünkü siz, kendimden bahsediyorum, kişisel olarak hiçbir şeyin talibi değilim.”

“HDP’Yİ ASLA MASAYA GETİREMEZ”

Akşener, HDP’nin Kılıçdaroğlu’na yönelik görüşme çağrısını ve HDP’nin Millet İttifakı’yla ilişkisi üzerine de şu sözleri kullandı:

“Türkiye’de siyasi partilerin birbirleriyle olan ilişkilerine her bir parti saygı duymak zorundadır. Biz bugüne kadar buna saygı duyduk. Kırmızı çizgilerimiz normal vatandaşla aynı. Hukuka saygı, anayasanın ilk 4 maddesine saygı. Atatürk’le derdi olmayacak insanların.

Neden bu zıtlık var? 2014’de MHP’nin adayı Demirtaş’ın adaylığına yardım yapmışsa, bugün neden böyle?

O masada HDP yok. Mithat hoca da ikrar ediyor. Bakanlık şu bu bir alışveriş olması mümkün değil. CHP HDP’yle görüşebilir ama masaya asla getiremez. Sonrasında da getiremez.”