AKP'li vekil 'yeni kent planını' A4 kağıdını karalayarak anlattı

AKP Milletvekili Ahmet Özdemir, deprem felaketinde büyük yıkıma uğrayan Kahramanmaraş’ta yapılacak konutları a4 kağıdı üzerine çizerek gösterdi. TMMOB Kahramanmaraş Şubesi, kendilerine yapılan bir başvuru olmadığını açıkladı.

AKP'li vekil 'yeni kent planını' A4 kağıdını karalayarak anlattı

AKP Kahramanmaraş milletvekili Ahmet Özdemir’in kağıt üzerine karaladığı ‘kent planı’ sosyal medyada gündem oldu.

Videoda bir masa etrafında oturan iki kişiyle konuşan Özdemir “Baktık fay hatları geçmiyor” diyerek kentin yeni yerleşim adreslerini anlattı. Özdemir, “Bir tanesini Önsen’e yapacağız. Baktık fay hatlarının olmadığı yere; biri Kılılı, biri Çakallı Hasanağa. Bir tanesini de Orhangazi Kürtül. Bir tanesini de Gafarlı’ya yapacağız. Üniversitenin orada 400 dönüm yeri var.” ifadelerini kullandı.

‘BUNDAN SONRAKİ FELAKETİNDE SEL FELAKETİ OLMASINA DAİR ENDİŞEMİZ VAR’

Görüntülerde Kahramanmaraş Kalesi’nin altında bir dere bulunduğunu ve orayı yeniden dereye açacaklarını da ifade eden AKP’li Özdemir, “Kaleden burada dere var ya Derepazarı’ya gelen. Derepazarı’daki dereyi geri açacağız. Derepazarı’yı tamamen kaldıracağız. Şelaleparkı’yı dereye geri açacağız. Çünkü bundan sonraki felaketin sel felaketi olmasına dair endişemiz var” diyor.

‘BİZE BİR BAŞVURU OLMADI, İTİRAZIMIZI YAPTIK VE MÜDAHİL OLDUK’

Evrensel’in haberine göre; kendilerine herhangi bir başvuru yapılmadığını, AKP’li vekil Ahmet Özdemir’in görüntüsünü izledikten sonra hızla itirazlarını yaptıklarını ifade eden TMMOB Kahramanmaraş İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Yunus Emre Kaçamaz, “Bahse konu olan yerler için başvurumuzu yaptık. Jeoloji ve Jeofizik Mühendisi arkadaşlarım ilgili yerlere ait çalışmalarını yapıyorlar. Yerlerin uygun olup olmadığı ile ilgili çalışma yürütülüyor. Şu an olaya müdahil durumdayız” diye konuştu.

Kaçamaz, “Bize acil konutların yapılması gereken yerleri gösterdiler. Biz de baktık. Örneğin Önsen bölgesinden bahsediliyor burası doğru karar verilmiş bir bölge. Örneğin Tomsuklu diye bir bölge var. Oraya dair tereddütlerimiz var. Arkadaşlarımız incelemelerini bu bölgelerde sürdürüyorlar. Bu akşam o bölgeye dair oluşturulan raporları değerlendireceğiz ve bizimde kararlarımız netleşecek” dedi.