AKP'li Şen, partisinin oyunu 'sokak' iddiasıyla açıkladı

AKP'li Mustafa Şen, partisinin oy oranının yüzde 41, Erdoğan'ın ise yüzde 53 olduğunu öne sürdü.

AKP'li Şen, partisinin oyunu 'sokak' iddiasıyla açıkladı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programında, partisinin seçimlerde alacağı oy oranına ilişkin yaptıkları araştırmaların sonuçlarını açıkladı.

Haftada 3-4 araştırma yaptıklarını söyleyen Şen, “Şu son haftada 3 araştırma bitti, AK Parti 41 olarak gözüküyor. 40 küsür, 41 küsür 41 gibi üç araştırmada çıkan sonuçlar böyle. Yüzde 41 demek daha doğru. Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 51. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise 53 küsür görünüyor. 53 ile birlikte 55’i de gördüm” dedi.

“OYLARIMIZ ÇALINDI DİYE SOKAĞA DÖKÜLMEK İSTEYENLER OLABİLİR”

Cumhur İttifakı’nın da yüzde 51 civarında bir oy oranı olacağını öngördüklerini söyleyen Şen, partisinin oy oranının daha düşük olduğu görülen anketlerle ilgili rahatsızlığını dile getirirken de şunları söyledi:

“Ortada bilimsel araştırma diye sunulan hayal ürünü şeyler ile karşı karşıya kalıyoruz. Biri daha önce ‘yanılırsam dükkanı kapatacağım’ demişti. Bir başkası şöyle söylemişti bir önceki seçimde ‘Eğer böyle değilse ben bu mesleği bırakıyorum.’ Sonra bu dedikleri çıkmadı. İşlerini bilimsel kurallara göre yapmıyorlar, etik değerlere uymuyorlar. Daha sonra bu isme sordular ‘Hani sen dükkanı kapatacaksın, neden kapatmadın?’ Türkiye’ye yakışmayan şeyler. Bunu neden böyle yapıyorlar? Sadece propaganda olsa bunu mazur görürsünüz. Ben daha iğrenç bir şey seziyorum. Seçim akşamı ‘oylarımız çalındı’ diye halkı sokağa dökmek isteyenler olabilir. Aynısını Sayın İnce’ye yapmaya kalktılar. Sayın İnce ‘Adam kazandı. Bunlar şizofren’ dedi. Ben böyle şey seziyorum.”