AKP’li meclis üyesinden istifa: 'İktidar sorumluluklarını yerine getirmedi'

Dersim Belediyesi’nin tek AKP’li meclis üyesi Alişan Işık, 'şahsına karşı yapılan yıpratıcı faaliyetler ve AKP'nin depreme müdahalede yetersiz kalması' gerekçeleriyle istifa etti.

AKP’li meclis üyesinden istifa: 'İktidar sorumluluklarını yerine getirmedi'

Dersim Belediyesi’nde 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde, merkezde AKP’nin tek meclis üyesi olan Alişan Işık, partisinden istifa etti.

Tunceli Emek gazetesinde yer alan habere göre Alişan Işık, istifa açıklamasında şunları söyledi:

“AK Parti saflarında çalışmaya başladığım tarihten bu yana hiçbir siyaset ayrımı yapmadan toplumsal hizmeti kendime görev bilmişken bu yönde çalışmaya başladığım gün itibariyle parti kimliğim üzerinden hem toplumsal hem de kurumsal düzeyde şahsıma yönelik sistematik yıpratma faaliyetleri içerisinde bulunan kimi şahıs ve çevreler bugün gelinen noktada, partinin il ve ilçe yönetimlerinde etkin rol oynamaya, yıllardır partiye karşı faaliyet göstermemiş gibi kabul görmeye başlamışlardır. Yönetim düzeyinde yaptığım tüm uyarılar ve sarf ettiğim çabaya karşın, bu durumun görmezden gelinmesi benim için kabul edilebilir bir durum değildir.”

“İKTİDAR SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMEDİ”

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası yaşanan ihmal ve sorumsuzluklara dikkat çeken Işık, “11 ilimizde milyonlarca insanın hayatını alt üst ederek on binlerce insanın canına mal olan büyük afet sonrası siyasal iktidarın, deprem mağduru bölgelere etkin bir müdahale gerçekleştirmekte eksik kaldığı ve iktidar sorumluluklarını yerine getirmediğini üzülerek belirtmek istiyorum” dedi.

Işık, bu sebeplerden kaynaklı AKP’den istifa ettiğini ve Dersim Belediye Meclis üyeliği görevine bağımsız devam edeceğini belirtti.