AKP'li Güneş'ten Altılı Masa'ya: Bunlar, Türkiye'yi yönetecek lider mi yoksa 6 kişinin idare edeceği birini mi arıyorlar?

AKP Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı ile ilgili olarak, "Türkiye'yi yönetecek lider mi yoksa 6 kişinin idare edeceği birini mi arıyorlar?" dedi.

AKP'li Güneş'ten Altılı Masa'ya: Bunlar, Türkiye'yi yönetecek lider mi yoksa 6 kişinin idare edeceği birini mi arıyorlar?

Güneş, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun, Altılı Masa adayının kazanması halinde, “Genel başkanlar, doğrudan karar süreçlerinde imza yetkisine sahip olacaklar” açıklamasının; parlamenter sistemdeki çoklu koalisyon hükümetlerini hatırlattığını, eski sisteme bir geri dönüş olacağını söyledi. Güneş, “Eskiden çok partili koalisyonlarda olduğu gibi bunların her birine belli bakanlıkları verecekler. Herkes o bakanlığı talan etmek, kadrolaşmak için uğraşacak. Kaybeden yüce milletimiz ve Türkiye Cumhuriyeti olacaktır” diye konuştu.

“Bunlar, Türkiye’yi yönetecek lider mi yoksa 6 kişinin idare edeceği birini mi arıyorlar?” diye soran Güneş, “Bütün milletimiz otobüse binecek. Otobüsün şoförünün karar verme yetkisi olmayacak. Gaza mı basacak, frene mi basacak, kaçıncı viteste gidecek, sağa mı sola mı gidecek, bunların hepsine arkasında oturan 6 kişi karar verecek. Milletimiz, bu otobüsün nasıl gideceğini nasıl kestirebilir? Türk milletinin en isabetli kararı verecektir” ifadesini kullandı.