50 gün oldu... 'İmar barışı'nın reklam yüzü Hasan Kaçan'dan haber yok!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2019'daki 'imar barışı' reklamının başrol oyuncusu olan Hasan Kaçan'dan felaketten beri geçen yaklaşık 1 buçuk aydır herhangi bir açıklama gelmedi.

50 gün oldu... 'İmar barışı'nın reklam yüzü Hasan Kaçan'dan haber yok!

AKP döneminde çıkarılan ‘imar affı’ düzenlemeleri, resmi rakamlara göre 50 binden fazla kişinin ölümüne yol açan Maraş merkezli depremlerin ardından başlıca tartışma konularından biri olmuştu. İktidarın öncülüğünde bu kapsamdaki son ‘af’ düzenlemesi de 2019 yılında çıkarılmıştı. İnşaat tekniğine aykırı, kaçak ve kuralsız yapıların bir bedel karşılığı yasal hale getirildiği bu düzenlemeyle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bunun için çektirdiği reklam da unutulmadı.

AKP iktidarında yapılan çıkartılan en büyük imar affına reklam filminde, bir kadın ev sahibi “Bilip bilmeden iki göz yer yaptık. Ama hep ha yıkıldı ha yıkılacak korkusuyla yaşadık. Bizimle helalleşiyorlar mı” diye soruyor, reklamın başrol oyuncusu Hasan Kaçan da “Devlet vatandaşın sorununu çözmek için var” yanıtını veriyordu.

Yine reklamda yaşlı bir erkek de “Oğlum evlendiğinde kiraya bile çıkamıyordu. Hanımın bileziklerini sattık, el mecbur bahçede de onlara bir yer yaptık. Bu durum bizim için de geçerli mi” diye soruyor, Hasan Kaçan bunun üzerine “Üzme kendini amcacığım evlatların evlerinde gönül rahatlığıyla otursunlar. İnternetten başvurup yapı kayıt belgesini almanız yeterli” cevabını veriyordu.

İşte bu reklamın yüzü olan Hasan Kaçan, depremlerin ardından sessizliğe büründü. Kaçan, göz göre göre gelen felaketin ardından geçen yaklaşık 50 gün içerisinde ne sosyal medya hesaplarında bir paylaşımda bulundu ne de herhangi bir yayın organında açıklama yaptı.