4 ay önce imar affı teklifi veren Destici: Devlet, vatandaşlarının yanında

4 ay önce TBMM’ye imar affı teklifi veren BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, deprem bölgesini ziyaret etti, “Ülke büyük bir felaketle karşı karşıya olmasına rağmen devlet ve millet tüm imkanlarıyla bölgedeki vatandaşların yanında” dedi.

4 ay önce imar affı teklifi veren Destici: Devlet, vatandaşlarının yanında

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde incelemelerde bulundu. Destici, “Ülke büyük bir felaketle karşı karşıya olmasına rağmen devlet ve millet tüm imkanlarıyla bölgedeki vatandaşların yanında. Binlerce yıllık tarih yolculuğumuzda sayısız felaketi omuz omuza vererek, birlik ve beraberlik içinde atlattık, yine başaracağız” dedi.

BBP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Gaziantep’in Nurdağı ilçesine gelen Destici, binaların yıkıldığı alanlarda incelemelerde bulundu, arama-kurtarma ekiplerinden bilgi aldı.

Destici, şöyle konuştu:

Milletimiz de tarihimizde sayısız kez şahit olduğumuz gibi devletinin yanındadır, bütün imkanlarını seferber ederek kurtarma çalışmalarına ve afet bölgesindeki mağdurlara katkı sağlama gayreti içindedir. Bu zorlukları aşacağız. Binlerce yıllık tarih yolculuğumuzda sayısız felaketi omuz omuza vererek, birlik ve beraberlik içinde atlattık, yine başaracağız. Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.
Mustafa Destici’nin 11 Ekim 2022’de TBMM Başkanlığı’na sunduğu, “İmar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi”nin gerekçesi şöyle açıklanmıştı:

Teklif ile; ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması ve imar barışının sağlanması amacıyla Yapı Kayıt Belgesi başvuruları için daha önce belirlenmiş sürelerin uzatılması ve daha önce bu sürelerden kaynaklı belgeleri iptal edilenler hakkında tesis edilen idari işlemlerin ve para cezalarının iptal edilmesi amaçlanmaktadır.