12 yıl sonra ilk: Esad, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı'nı kabul etti

Suudi Arabistan’dan Suriye’ye 12 yıl sonra düzenlenen dışişleri bakanı düzeyindeki ilk ziyaret kapsamında Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir araya geldi.

12 yıl sonra ilk: Esad, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı'nı kabul etti

Suriye ile 2011’de başlayan emperyalist müdahalenin ardından diplomatik bağlarını koparan Suudi Arabistan, 12 yıl sonra ülkeye dışişleri bakanı düzeyindeki ilk ziyareti gerçekleştirdi. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Suriye’nin başkenti Şam’da bir araya geldi.

SANA‘nın aktardığına göre Esad görüşmede, “Suriye’deki savaşın tüm yansımalarının üstesinden gelmek, durumu istikrara kavuşturmak ve tüm Suriye topraklarını özgürleştirmek için Suriye halkının desteklenmesinde kardeş Arap rolünün gerekli olduğunu” kaydetti. Esad, ayrıca “dünyada meydana gelen değişikliklerin, bu değişiklikleri Arap halkının çeşitli ülkelerindeki çıkarlarına yatırmak için bu aşamada Arap işbirliğini daha gerekli hale getirdiğini ifade etti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da “ziyaretin Suudi Arabistan’ın Suriye’deki ihtilafa “Arap kimliğini koruyacak ve onu Arap çevresine geri döndürecek” siyasi bir çözüm bulmak” amacıyla yapıldığı aktarıldı.

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad ise, geçtiğimiz hafta Suudi Arabistan’ın Cidde kentine gitmiş, Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (KİK) Dışişleri Bakanlarının yanı sıra Mısır, Ürdün ve Iraklı mevkidaşları ile görüşme yapmıştı.

Esad’ın ayrıca Arap Birliği’nin 19 Mayıs’ta Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da yapılacak olan toplantısına davet edileceği belirtiliyor.