Zyuganov: ABD dünyaya nükleer şantaj yapıyor

Rusya Komünist Partisi lideri Gennadiy Zyuganov, Ukrayna birliklerinin Zaporijya Nükleer Santrali ve Gorlovka'daki Stirol kimyasal tesisini ABD’nin talimatıyla bombaladığını iddia etti.

Zyuganov: ABD dünyaya nükleer şantaj yapıyor

Rusya Komünist Partisi lideri Gennadiy Zyuganov, Ukrayna birliklerinin Zaporijya Nükleer Santrali ve Gorlovka’daki Stirol kimyasal tesisini ABD’nin talimatıyla bombalamaya devam ettiğini ve ABD’nin dünyaya nükleer şantaj yaptığını söyledi.

Zuganov, Telegram kanalından yaptığı paylaşımda, “Zaporijya Nükleer Santrali ve Gorlovka’daki Stirol kimyasal tesisinin bombalalanması ABD’nin talimatı ile yapılıyor. Tüm dünyaya insanlık tarihinde görülmemiş bu nükleer şantajı yapan bizzat Washington’dur” ifadelerini kullandı.

ABD’nin 1945’te hiçbir askeri gereklilik olmadığı halde Japonya’ya iki nükleer bomba atarak 200 bin sivili öldürdüğünü ve aynı zamanda SSCB’ye karşı ‘nükleer diplomasi’ ilan ettiğini anımsatan Zyuganov, şöyle devam etti:

“Zaporijya Nükleer Santralindeki olası bir felaket sadece ABD’ye yarıyor. Buna ihtiyaçları var çünkü Anglo-Saksonlar dünya üzerindeki kontrolünü ve hakimiyetini kaybediyor. 50 yıl boyunca gezegeni yönetmek hoşlarına gitti. Ancak bu dönem, bir daha geri gelmemek üzere son buluyor.”