Zelenskiy: Müttefiklerimizden Rusya'ya karşı harekete geçmek için 'açık ve etkili' adımlar bekliyoruz

Zelenskiy, Ukrayna'nın müttefiklerinden "Rusya'ya karşı harekete geçmek için 'açık ve etkili' adımlar beklediğini" aktardı ve Ukrayna, Rusya, Almanya ve Fransa liderlerinin bulunduğu Normandiya formatında acil bir zirve için çağrıda bulundu.

Zelenskiy: Müttefiklerimizden Rusya'ya karşı harekete geçmek için 'açık ve etkili' adımlar bekliyoruz

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy Twitter’dan yaptığı açıklamada, Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi toplantısından sonra İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile şu anki durumu görüştüğünü belirtti.

Şu anda konuşma hazırladıklarını aktaran Zelenskiy, akabinde Erdoğan ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile görüşme planlandığını ifade etti.

Zelenskiy, Rusya’yı barış görüşmelerini bozmakla suçladı ve sabahın erken saatlerinde ulusa seslenerek herhangi bir toprak tavizi vermeyi reddetti.

Zelenskiy, Rusya’nın Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti’nin bağımsız olarak resmen tanımasının ardından Ukrayna’nın barış ve diplomasiye bağlı olduğunu söyledi.

Zelenskiy ayrıca, Ukrayna’nın müttefiklerinden “Rusya’ya karşı harekete geçmek için ‘açık ve etkili’ adımlar beklediğini” aktardı ve Ukrayna, Rusya, Almanya ve Fransa liderlerinin bulunduğu Normandiya formatında acil bir zirve için çağrıda bulundu.