Yurt sorunu ile ilgili önemli iddia: Şimdi de odalardaki öğrenci sayısı mı artırılıyor?

"Yurt bu haliyle bile bizim barınabilmemiz için yeterli koşulları sağlamıyor. Yemekhane yetersiz kalıyor, etüt odalarında ders çalışmak için yer bulamıyoruz ve üstelik yakın bir zamanda yurt ücretlerinde ciddi bir zam yaptılar."

Yurt sorunu ile ilgili önemli iddia: Şimdi de odalardaki öğrenci sayısı mı artırılıyor?

Haber Merkezi

KYK yurtları yüksek zam haberleriyle gündeme gelirken şimdi de bazı yurtların oda kapasitesinin arttırılacağı iddia ediliyor.

Gazete Manifesto’nun ulaştığı öğrencilerden biri Vezneciler Kız Öğrenci Yurdu’nda yaşananları şöyle aktardı:

“Dün akşam yurt öğrencilerinin bulunduğu sosyal medya grubuna bir arkadaşımız mesaj attı. Yurt görevlileri ile konuştuğunu ve 4 kişilik odaların kapasitesinin yeni ranza eklenerek 6 kişilik olacağını hatta birkaç oda için yeni yataklar sığacak mı diye deneme yaptıklarını söyledi. Bir ay önce de yurdumuzda aynı konu tartışılıyordu. Bunun üzerine yurt müdürüyle konuştuğumuzda kesinlikle bu artışın söz konusunu olmayacağını, kendilerine resmi bir bilgi gelmediğini söyledi. Lakin bugün görüyoruz ki okul açıkken bizi susturmaya çalışan yurt yönetimi, okullar kapanıp öğrenciler çıktıktan sonra tepki göstereceğimizi bildiği halde oda kapasitesini arttırmaya çalışıyor. Zaten dört kişi sığamadığımız masası, tuvaleti, banyosu, eşyalarımızı koymak için yeterli dolabı olmayan odamıza bir de yeni öğrenci ekleyerek hem bize hem de yeni gelecek öğrencilere mağduriyet yaşatmaya çalışıyor.” Dedi.

Yurttan henüz resmi bir açıklama yapılmadığını, konu hakkında yurt görevlilerinin beyanları dışında bilgilerinin henüz olmadığını belirten öğrenci şu sözleri de ekledi:

“Yurt bu haliyle bile bizim barınabilmemiz için yeterli koşulları sağlamıyor. Yemekhane yetersiz kalıyor, etüt odalarında ders çalışmak için yer bulamıyoruz ve üstelik yakın bir zamanda yurt ücretlerinde ciddi bir zam yaptılar. Barınabilmek, eğitim görebilmek biz öğrenciler için her geçen gün daha da zorlaşıyor. Yurtların sayısı yetersiz ve çareyi koşulları daha da zorlaştırarak bulmaya çalışıyorlar. Biz gençliği tarikat ve cemaat yurtlarına mahkum ediyorlar. Öğrenciyi müşteri olarak gören, haklarını aramasın diye susturmaya çalışan bu düzene karşı mücadele edeceğiz. İnsanca bir yaşam istiyoruz ve bu düzenden kurtularak yeni bir üniversiteyi yeni bir ülkeyi ellerimizle kuracağız.”