Yurt hakkını savunanlar yurttan atıldı

Dersim’de eğitim yılının başında yurt bulamayan üniversite öğrencilerine, barınma hakkı için yaptıkları eylem nedeniyle yurttan atılma cezası verildi.

Yurt hakkını savunanlar yurttan atıldı

Tunceli Yurt Müdürlüğü kız yurdunda eylemlere öncülük ettikleri gerekçesi ile üç kız öğrenciye ‘Yurttan Çıkarma Cezası’ verildi.

Yurt yönetimi, verilen karara itiraz süresi devam ederken “öğrencilere eşyalarını toplamak için bir gün süre vererek artık yurda giremeyecekleri” ihtarında bulundu.

Yurttan atılan öğrencilerden biri,  karara ilişkin Manifesto‘ya yaptığı açıklamada “Daha önce ‘Gülistan Doku nerede?’ dediğimiz için yurt yönetimi tarafından uyarı cezası verildi. Aynı eylem için savcılık takipsizlik kararı verdi ama yurt yönetimi bizlere ceza vermeyi tercih etti. Savcılık suç bulamadı ancak, yurt yönetimi bizi doğrudan suçlu ilan etti. Sene başında Dersim’de yaşanan yurt sorunlarını dile getirdik. Yüzlerce arkadaşımız yurt sorunu yaşadığı için eğitimlerini yarıda bıraktı. Yurtta kalanlar ise yurt koşullarının iyileştirmesi için haklı taleplerini dile getirdi. Savcılık bu açıklamalarımızda yine suç unsuru bulamadı ama yurt yönetimi kendini savcılık yerine koyarak bu defa yurttan çıkarma gibi çok ağır bir ceza verdi. Bu karara itiraz edeceğiz, itiraz süreci beklenmesi gerekirken şu an yurttan çıkarılıyoruz” dedi.

“Eğitim ve barınma hakkımızın doğrudan bir eğitim kurumu tarafından engellenmiş oldu” diyen öğrenci, karara karşı mücadelesine devam edeceklerini vurguladı.