Yine tarikat yurdu yine istismar

Yalova'da Süleymancılara ait yurtta 12 yaşındaki erkek çocuğa yurt görevlisi tarafından tecavüz edildi. Mağdur çocuğun olayı babasına anlatmasıyla adli makamlar devreye girdi.

Yine tarikat yurdu yine istismar

Tarikat yurtlarında gerçekleşen istismar olaylarının son halkası Yalova’da yaşandı. Süleymancılar tarafından kurulan Kamiller İlim, Kültür ve Çevre Vakfı’nın bünyesinde geçen yıl eylül ayında kaçak olarak açılan Halil Bağlı Talebe Yurdu’nda 12 yaşındaki bir erkek çocuğu cinsel istismara uğradı.

İsmail Saymaz’ın haberine göre Kuran ve Türkçe dersi veren 26 yaşındaki M.Z. 12 yaşındaki U.E.’ye defalarca tecavüzde bulundu. Küçük çocuğun olayı anlattığı babasının kaçak yurda gelmesi üzerine istismarı kabul eden M.Z. “Abi nefsime uydum, özür dilerim” ifadelerini kullandı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinden bilgilerine baktığımız .Kamiller İlim, Kültür ve Çevre Vakfı’nın adresiyle Radar Yüksek Öğrenim Yurdu’nun telefon numarası ve adresinin örtüştüğü görüldü. Odatv’nin ulaştığı Radar Öğrenci Yurdu yetkilisi ise Kamiller İlim, Kültür ve Çevre Vakfı’na bağlı olmadıklarını savundu. Kendilerinin de Süleymancı olduğunu kaydeden yetkili Yalova İlim ve Kültür Derneği’nin yurdu olduklarını belirtti.
Öte yandan Odatv’nin ulaştığı müftülük yetkilileri yurdun kaçak olduğunu ve kendi denetimlerinde olmadığını söyledi.