Yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi kimdir?

Tarım ve Orman Bakanlığına atanan Vahit Kirişçi kimdir? İnternet arşivlerinde bulunan bilgileri derledik.

Yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi kimdir?

Tarım ve Orman Bakanlığına atanan Vahit Kirişçi’ye dair internet arşivlerinde duran bilgileri derledik.

NEW BRİDGE DANIŞMANLIK VE LOBİ ŞİRKETİ İCRA KURULU BAŞKANI

NewBridge şirketine ait sitede yer alan bilgiler şu şekilde:

NewBridge Kurucu ve Yönetici Ortağı olan ve İcra Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Prof. Kiriscitarım, gıda, orman ve çevre konularından sorumludur.

GÜBRETAŞ YÖNETİM KURULU ÜYESİ

2020 yılında Gübretaş bağımsız yönetim kurulu üyesi seçilen Vahit Kirişçi, genel kurulun kararına göre 12 bin lira maaş ve 10 bin lira huzur hakkı alıyor.

‘FETÖ’NÜN TEXAS İMAMI İLE FOTOĞRAF

Fotoğraf, AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş’a ait “mustafaatas.com” web sayfasında yayınlandı.

ABD Arkansas’da çekilen fotoğrafta, Vahit Kirişçi’yle Mustafa Ataş ve eski bakan Nurettin Canikli ve vekiller, FETÖ’nün Teksas İmamı Kemal Öksüz ile birlikte yer alıyor.

Sözcü’de yer alan habere göre 2010 tarihli “ABD’deki Türk Toplumuyla Görüşme” başlıklı metinde, şu ifadeler yer alıyor:

“TBMM heyetinin ABD’deki ikinci durağı Arkansas Eyaleti’nin başkenti Little Rock’ta oldu. Burada Türk milletvekilleriyle eyaletin üst düzey yöneticilerini bir araya getiren resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona, AK Parti İstanbul Milletvekili Özlem Türköne, AK Parti Malatya Milletvekili Mehmet Şahin, AK Parti Adana Milletvekili Vahit Kirişçi, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, AK Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli ve AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk katıldı.”

 

CEMAATE AİT OKULUN AÇILIŞINDA

 

Vahit Kirişci’nin cemaate ait okulun açılışında çekilen fotoğrafa ait 23.11.2008 tarihli haber ise şu şekilde:

Fethullah Gülen’e yakınlığı ile bilinen Fezalar Eğitim Kurumun’a ait Işık Üniversitesi’nin açılışına Kuzey Irak Bölgesel yönetimin yetkilisi Neçirvan Barzani, Türkiye’nin Musul Başkonsolos Vekili Ahmet Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim Genel Müdürü Hüseyin Çalık, AKP milletvekilleri Vahit Kirişci, Saadettin Aydın, İbrahim Hasgür, İbrahim Halil Mazıcıoğlu, Abdülhadi Kahya, Burhan Kayatürk ve Türkiye’den diğer bazı davetliler katıldı.

ALİ BABACAN’IN ADAMI MIYDI?

KüçükSaat adlı haber sitesinde yer alan iddiaya göre, Vahit Kaşıkçı, Ali Babacan’ın partisinin Adana örgütlenmesini yapmakla görevlendirilmişti.