Yasakçı vali tarikat sohbetinde!

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız'ın İsmailağa cemaatine bağlı bir derneğin 'külliye'sini ziyaret ettiği ortaya çıktı.

Yasakçı vali tarikat sohbetinde!

Eskişehir’de ‘Anadolu Fest’ isimli etkinliği iptaline yol açan 15 günlük eylem ve etkinlik yasağı kararı veren Vali Erol Ayyıldız’ın İsmailağa cemaatine yakın olduğuna dair fotoğraflar ortaya çıktı.

Cumhuriyet‘in haberine göre, yasak kararının ardından, iktidara yakınlığı ve Türkiye’deki dinsel yapılanmalar arasında yaygınlığıyla bilinen İsmailağa cemaatinin tepkisi dikkat çekti.

‘TEŞEKKÜR’ SEFERBERLİĞİ

Cemaatin sosyal medyada önde gelen isimlerinden olan, ‘Müdafa-i İslam Hareketi’ isimli bir yapının da başında bulunan Erdem Özveren, kararın ardından yaptığı sosyal medya paylaşımında Vali Ayyıldız’ın daha önceki benzer icraatlarını hatırlatıp “İzmir Valisi’yken eşcinsel faaliyetlere müsaade etmeyen, Eskişehir’e atanınca aldığı kararlar ile şehri çok kısa sürede dünyanın en güvenli 8. şehri konumuna getiren, Vali Erol Yıldız alkoliklerin festival adı altında yaptığı ahlaksızlıkları da iptal etti” dedi.

Özveren bununla da kalmayıp, takipçilerini Vali Ayyıldız’ı telefonla arayıp karar için “teşekkür” etmeye çağırdı. Ayyıldız’a övgüler düzen Özveren, “Makam odasını daima açık tutup, vatandaşıyla birebir ilgilenen, azgın azınlığın tüm baskılarına rağmen içki-alkol ve türevleri ile festival adı altında kamu barışını bozan fuhşi etkinliklere ise izin vermeyen Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız’a teşekkür iletmek için 0 (222) 214 26 26 numarayı arayıp (valilik) desteklerimizi iletelim. Bir numara çevirip bir kaç kelam etmek zor olmaz bu tür kararlı duruş sergileyen devlet ricalinin yanında olduğumuzu gösterelim ki azınlığa boyun eğmesinler…” ifadelerini kullandı.

KÜLLİYE VE ‘VEKİL’ ZİYARETİ

Özveren’in sevinciyle birlikte Vali Ayyıldız’ın İsmailağa cemaatinin kentteki temsilcileri ile yan yana fotoğrafları da çarpıcı bir ayrıntıyı gözler önüne serdi. Cemaat bağlantılı Hicret Derneği’nin Eylül 2020’de sosyal medya hesaplarından paylaştığı fotoğraflara göre Vali Ayyıldız, cemaate ait ‘Mahmut Efendi Külliyesi’ isimli yeri ziyaret etmiş. Fotoğraflardan birinde Ayyıldız’ın külliye içinde henüz çocuk yaştaki cübbeli ve sarıklı kişilerin de aralarında olduğu bir grupla birlikte sohbette bulunduğu da dikkat çekiyor.