Yapıcı, Atalay ve Kahraman'dan "Denizler" mesajı: Bizi biz yapan onlar ve emekleridir

"Onlar, eşitlik, özgürlük ve adalet için en güzel 100 metreyi koştular. Emperyalizme karşı bağımsızlığı, baskılara karşı demokrasiyi, sömürüye karşı sosyalizmi savundular."

Yapıcı, Atalay ve Kahraman'dan

AKP iktidarının vermiş olduğu haksız-hukuksuz karar nedeniyle Bakırköy ve Silivri Cezaevleri’nde tutuklu bulunan, Mücella Yapıcı, Can Atalay ve Tayfun Kahraman, Denizlerin idamının 50. yıldönümü vesilesiyle ortak bir mesaj yayımladılar. Eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin ve adaletin Türkiye’sini hep birlikte mücadele ederek kazanacağız, denilen mesajda şu ifadeler yer aldı:

“Onlar, eşitlik, özgürlük ve adalet için en güzel 100 metreyi koştular. Emperyalizme karşı bağımsızlığı, baskılara karşı demokrasiyi, sömürüye karşı sosyalizmi savundular.

Gencecik yaşlarında en zor koşullarında dahi boyun eğmediler. İdam sehpasında bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz kardeşleşmeyi haykırdılar.6 Mayıs 1972’de birimiz bir mimarlık öğrencisi, ikimiz de ana babalarımızın düşlerindeydik. Ama Denizlerin mirasını takip ettik. Bizi biz yapan onlar ve emekleridir. Eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin ve adaletin Türkiye’sini hep birlikte mücadele ederek kazanacağız.