'Yanlış adayla gidilecek bir seçim kaybedilirse CHP diye bir parti kalmayacak'

Habertürk yazarı Fatih Altaylı "CHP kitlesinin bile tam olarak içine sindiremediği bir Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Türkiye’nin içine sindiremezsiniz" diye yazdı, Kılıçdaroğlu'ndan sert tepki geldi.

'Yanlış adayla gidilecek bir seçim kaybedilirse CHP diye bir parti kalmayacak'

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü köşe yazısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin çok konuşulan bir yazı kaleme aldı.

Kılıçdaroğlu’nun adaylığının altılı masa seçmeni dışında, CHP’lilerin de istemediğini belirten Altaylı,  “CHP’nin tamamı istese, biraz da merkez sağdan gelse alacağı oy Muharrem İnce’nin 3 üstüdür, bilemedin 5 üstüdür. Konunun da öyle Alevilikle, Sünnilikle alakası yoktur. AK Parti çok yıpranmış olabilir, ekonomik kriz çok kötü vuruyor ve vuracak olabilir. Ama olmaz. Tüm CHP kitlesinin bile tam olarak içine sindiremediği bir Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Türkiye’nin içine sindiremezsiniz.” diye yazdı.

Yanlış adayla gidilecek bir seçimin kaybedilmesi durumunda CHP diye bir partinin kalmayacağını savunan Altaylı, “Bu seçim genel merkez hatasından kaynaklanan bir nedenle kaybedilirse, emin olun CHP seçmeni CHP binasını yerle bir eder. Altında sadece siz kalmazsınız.” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NDAN SERT YANIT

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise kendisini ve adaylık iddiasını eleştirenlere yönelik isim vermeden sert bir açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “Son zamanlarda kerameti kendinden menkul bazı kişiler bir anda muhalif yazar oldular. 20 yıllık yandaşlıktan sonra, bir baktık oluvermişler işte. Bunların bazıları köşe yazarı, bazıları araştırmacı formatında önümüze çıkıyorlar; muhalefet nasıl yapılır, kelle koltukta mücadele eden bana öğretmeye kalkıyorlar. Defalarca suikast teşebbüsüne uğramış bana, köşelerinde ders vermeye kalkıyorlar” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu açıklamasına “Şunu çok iyi bilsinler ki biz daha ölmedik. Onların da ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Haksızlıklar karşısında kalemini dahi oynatmayan, televizyonlarda konuşmayan, ‘Alo Holdinglerin’ medyası bana ders vermeyi bıraksın, ateş olsalar cürmü kadar yer yakarlar. Bu böyle biline” diyerek son verdi.

CHP liderinin bu sözleri Fatih Altaylı’nın köşe yazısına yanıt olarak yorumlandı.