Yalnız Kurt dizisi, AKP'yi karıştırdı

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner ve AKP MKYK Üyesi Abdürrahim Fırat, ATV'nin tartışma yaratan dizisi 'Yalnız Kurt'taki Kuzey Irak Bölgesi sahnelerine tepki geldi.

Yalnız Kurt dizisi, AKP'yi karıştırdı

Yönetiminde AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın kardeşi Serhat Albayrak’ın bulunduğu Turkuvaz Medya bünyesindeki ATV’nin ‘Yalnız Kurt’ dizisi AKP içerisinde tartışma yarattı.

Dizinin geçen hafta yayınlanan 19. bölümündeki bir sahnede, Barzani ailesi liderliğindeki IKBY yönetimi hedef alınıyor ve “Böyle kendinize Bölgesel Yönetim filan diyorsunuz ya, aslında siz Büyük Ortadoğu Projesi’nin uydu oluşumlarından birisiniz”, “Kerkük Göktürk’tür, bu toprakların asıl sahipleri Türkmenlerdir, Kerkül ve Musul bizimdir”, “Türkmenler, Süryaniler, Şiiler, Sünniler… Tek tek hepsi sizden hesap soracak” gibi ifadeler kullanılıyordu.

Yeni Şafak yazarı AKP’li Mehmet Metiner, bugünkü yazısında diziye tepki göstererek “Erdoğan’ın dış politikasına darbe vurdunuz” dedi.  “Terörle mücadeleye zarar, Türk-Kürt kardeşliğine darbe…” başlıklı bir yazı kaleme alan Metiner ‘Yalnız Kurt’ dizisinde Kürdistan Bölgesi Yönetimi ve orada yaşayan Kürtlere yönelik “düşmanlık sınırlarını” bile aşan “nefret dili”ne yaslanan diyalogların yer aldığını belirterek “Ayda bir neredeyse o yönetimin seçilmiş başkanı Neçirvan Barzani’yi ağırlayan Cumhurbaşkanı’mız Erdoğan’ın Türk-Kürt kardeşliğine yaslanan ve herkese kazandıran köklü dış politikasına darbe vurdular” yorumunu yaptı.

AKP MKYK ÜYESİ FIRAT’TAN METİNER’E DESTEK

Metiner’in yazısını Twitter hesabından paylaşan AKP MKYK Üyesi Av. Abdurrahim Fırat ise “Duygularımıza tercüman olmuşsunuz. “Sizden biriniz, kendisi için arzu edip istediği şeyi, din kardeşi için de arzu edip istemedikçe, gerçek anlamda iman etmiş olmaz.” (Buhârî, Îmân 7; Müslim, Îmân 71-72.)” ifadelerini kullanarak ATV’yi “hashtag” yaptı.

OSMAN SINAV: CİDDİYE ALMIYORUM

Yalnız Kurt dizisinin yönetmeni Osman Sınav, Sabah gazetesinde Tuba Kalçık’a verdiği röportajda, diziyle ilgili tartışmalar üzerine “Yalnız Kurt’u eleştirenler sadece sahnelere bakarak yapmasın bunu, tümünü izleyip yorumda bulunsunlar. Dizimiz zaten devletimizin terör örgütleriyle nasıl mücadele ettiğini anlatıyor. O yüzden bu eleştirileri ciddiye almıyorum” açıklaması yapmıştı.