VİDEO | Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu ve Erdoğan'a teşekkür

"İktidarı destekleyen tüm seçmenlere de şunu söylemek isterim; bu özgürlükçü tutum, hepimize lazım. Cumhuriyetin 100. yılına girerken tüm milletvekillerine ve siyasi partilere özgürlükçü bir çizgide buluşma çağrısı yapıyorum."

VİDEO | Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu ve Erdoğan'a teşekkür

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsünü yasal teminat almadaki karşılıklı açıklamalarının ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu  iki isme de teşekkür ederek, “Cumhuriyetin 100. yılına girerken bütün kritik fay hatlarını aşmak ve cumhuriyetimizi yeniden özgürlükçü bir demokrasiyle taçlandırmamız gerekir. Başörtü yasağını artık tarihe gömmenin vakti geldi” dedi.

Davutoğlu, sosyal medya hesabından yayımladığı videoda şu ifadeleri kullandı:

“TBMM’nin açılmasından hemen sonra Kılıçdaroğlu’nun başörtüsünün yasal teminat altına alınması konusunda yaptığı açıklama ve sayın Cumhurbaşkanı’nın verdiği cevap yeni bir siyasi iklim oluşturmuştur. Üsluptaki tartışmaları bir kenara koyarsak, Kılıçdaroğlu bir kapı aralamış, sayın Cumhurbaşkanı da anayasal bir düzenleme teklifinde bulunmuştur. Ben her şeyden önce iki genel başkana da teşekkür ederim.

Cumhuriyetin 100. yılına girerken bütün kritik fay hatlarını aşmak ve cumhuriyetimizi yeniden özgürlükçü bir demokrasiyle taçlandırmamız gerekir. Başörtü yasağını artık tarihe gömmenin vakti geldi. Sayın cumhurbaşkanı da başörtü yasağının kalktığını vurgulayarak diğer yandan anayasal bir düzenlemeye de ihtiyaç olduğunu söyleyerek aslında bu konunun her yönetimin gündemine gelebileceğini belirtti.

Şimdi sayın Kılıçdaroğlu, sayın Erdoğan’a ve Meclis’teki tüm partilere çağrıda bulunuyorum. Gelin bu yasaya imza atalım.

Burada Erdoğan’a bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Eğer bir siyasal uzlaşma yapılacaksa bu, nezaket içinde yapılır. Siyasi üslubumuza dikkat edelim. Olgunlaşmış bir siyasi iklim içinde Türkiye’nin önündeki ana meseleleri çözmeye odaklanalım. Geçmişteki tavırlar gündeme gelirse herkesin söyleyeceği çok şey olur. Hz. Mevlana’nın dediği gibi ‘Dün, dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım.’ Bugün yeni bir iklimle yeni bir kültürle buluşma vaktidir.

İktidarı destekleyen tüm seçmenlere de şunu söylemek isterim; bu özgürlükçü tutum, hepimize lazım. Cumhuriyetin 100. yılına girerken tüm milletvekillerine ve siyasi partilere özgürlükçü bir çizgide buluşma çağrısı yapıyorum.”