Varank'tan öğrencilere: İlk hedefiniz istihdam edilmek olmasın

Bakan Mustafa Varank, "Üniversiteye başlıyorsanız kafanızdaki ilk hedefiniz bir yerde istihdam edilmek olmasın. Bir yerde işe gireyim maaşımı alayım düşüncesi genç arkadaşlarımızın potansiyellerini düşüren bir düşünce" dedi.

Varank'tan öğrencilere: İlk hedefiniz istihdam edilmek olmasın

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucuları arasında olduğu TÜRGEV tarafından kurulan İbn Haldun Üniversitesi’nde konuştu.

Varank, üniversitenin düzenlediği ‘Tercih Festivali’ isimli program kapsamında üniversite tercihi yapacak öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilere “tavsiye”lerde bulunan Bakan Varank, şu ifadeleri kullandı:

“Üniversiteye başlıyorsanız kafanızdaki ilk hedefiniz bir yerde istihdam edilmek olmasın. Bir yerde işe gireyim maaşımı alayım düşüncesi genç arkadaşlarımızın potansiyellerini düşüren bir düşünce. Sizler kendi girişimlerinizi, araştırma projelerinizi yapabilirsiniz. Kendi yolunuzu çizerken Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sizin en önemli yoldaşlarınızdan olacaktır. Bakanlığa bağlı ilgili kuruluşlar ile Türkiye’de gençlere en fazla destek veren bakanlıkların başında geliyor. Geleneksel girişimcilerimize ve teknoloji tabanlı girişimlere KOSGEB ile destekler veriyoruz. TÜBİTAK ile üniversite çağındaki gençlerimize eğitim alırken ve eğitim sonrası destekleri veriyoruz. Üniversite eğitimi sonrası kendi girişimlerini kuracak olanlara genç girişimci destek programları ile destek oluyoruz.”