Ülkücüler, üniversitenin genel sekreterini hedef aldı: Savaşmaya hazırız

Amasya Üniversitesi Genel Sekreteri Duran Çuhadar, Ülkü Ocakları'nın hedefi oldu. "80 öncesi, 90larda ve 15 Temmuz öncesi savaştığımız gibi yine savaşmaya hazırız" diyen ülkücüler, Çuhadar'ın okuldan atılması çağrısında bulundu.

Ülkücüler, üniversitenin genel sekreterini hedef aldı: Savaşmaya hazırız

MHP’nin gençlik kolu Ülkü Ocakları, Amasya Üniversitesi Genel Sekreteri Duran Çuhadar’ın görevden alınması çağrısında bulundu.

Amasya Ülkü Ocakları tarafından yapılan açıklamaya göre, Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi kafeteryasında bulunan Ömer Halisdemir, Fethi Sekin ve Fırat Çakıroğlu’nun fotoğrafları üniversitenin genel sekreteri Duran Çuhadar tarafından indirildi.

Açıklamada, fotoğrafların tekrar asılması sonucu sinirlendiği belirtilen Çuhadar’ın fakülte kantinine gelerek güvenlik görevlilerini ve öğrencilerini “Fotoğrafları asmaya devam ederseniz sıkıntısını siz yaşarsınız. Amasya’nın 1 girişi 1 çıkışı var” diyerek tehdit ettiği öne sürüldü.

Ülkü Ocakları İl Başkanı Rasim Alperen Akpınar’ın “15 Temmuz öncesi görmeye alıştığımız zihniyet bugün tekrar karşımıza çıkmıştır. Bazen bir fitili ateşlemek bir savaştan daha kötüdür” ifadelerine yer verilen açıklamada “Bizler Türk Milletinin varlığından rahatsız olanlarla 80 öncesi, 90larda ve 15 Temmuz öncesi savaştığımız gibi yine savaşmaya hazırız. Üniversitede okuyan öğrencilerin sahipsiz olduğunu düşünerek Amasya’nın girişi ve çıkışını hatırlatan ve tehditler savuran zevata Amasya Ülkü Ocakları Başkanı olarak tekrar ve vurgulayarak söylüyorum ki Her gecenin sabahı olmaz aklını başına alsın. Aileleri tarafından Amasya’ya okumaya gönderilerek tüm Amasya halkına emanet edilen üniversite öğrencileri sahipsiz değildir. Öğrencileri tehdit eden, şehitlerden rahatsız olan bir zihniyete sahip kişinin üniversitede görev almasının kadar saçma bir olay olmayacağı açıktır. Ülkü Ocakları olarak söz konusu kişinin üniversiteden atılmasını talep ediyoruz. Olayın takipçisi olacağımızı da tüm Amasya halkına duyuruyoruz” denildi.