"Ülkemizde tarikat, cemaat ve gericilik sorunu var"

“Bugün ülkemizde türban sorunu yok. Ancak bugün ülkemizde tarikat, cemaat ve gericilik sorunu bulunuyor. Ülkenin yaralarının sarılması için dinin siyasete alet edilmesine karşı laikliğin yurttaşların temel hak ve özgürlüklerinin garantisi olduğu ilan edilmeli”

CHP, başörtüsü ile ilgili 3 maddelik kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunarken, CHP’nin bu adımı toplumun geniş kesiminde tepkilerle karşılandı. Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Gaziantep İl Başkanı Sibel Altıntaş konuyla ilgili Gaziantep Sabah gazetesine açıklamalarda bulunurken, ‘Ülkemizde başörtüsü sorunu dün olduğu gibi bugün de bulunmuyor. Cumhuriyet’in kuruluşundan bugüne toplumsal bir kültürel öge olarak kadınların başını örtmesi konusunda hiçbir yasaklama zaten yoktu’ dedi.

Altıntaş açıklamasında şunları kaydetti:

“Bugün ülkemizde türban sorunu yok. Ancak bugün ülkemizde tarikat, cemaat ve gericilik sorunu bulunuyor. Ülkenin yaralarının sarılması için dinin siyasete alet edilmesine karşı laikliğin yurttaşların temel hak ve özgürlüklerinin garantisi olduğu ilan edilmeli. CHP lideri, Altılı Masada yürüttüğü pazarlıkları bir siyasal açılım olarak sunmadan önce laiklik demeli. Bugün sokaklarda özgürce yaşamak için, eşit yurttaşlık için, devletin her yurttaşa eşit davranması için, tarikat ve cemaatlerin özellikle kadınlar ve gençler üzerinde yarattığı baskıya dur demek için önce laikliğin yeniden tesisi gerekiyor. Kimsenin başörtüsüyle sorunu yok. Ancak tarikatların, cemaatlerin, dini örgütlenmelerin, Diyanet’in ve AKP’nin Cumhuriyet’le, laiklikle, özgürlüklerle, insanların yaşam tarzıyla, kısacası Türkiye ile sorunu bulunuyor”