'Ukrayna sınırına Rus birliklerinin intikali ile ilgili haberi asılsız'

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İsviçre SRF televizyonunun Belarus'la yapılan 'Birlik Kararlılığı-2022' tatbikatında görev alacak Rus birliklerinin tatbikat hazırlığını 'Rus askerlerinin Ukrayna sınırına intikali' şeklinde verdiği haberini yalanladı.

'Ukrayna sınırına Rus birliklerinin intikali ile ilgili haberi asılsız'

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 10-20 Şubat tarihlerinde Belarus’ta yapılacak olan savunma amaçlı ‘Birlik Kararlılığı-2022’ Rusya-Belarus ortak tatbikatının hazırlıklarının İsviçre SRF televizyonu tarafından ‘Rus birliklerinin Ukrayna sınırına intikali’ şeklinde verilmesi eleştirilerek, iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada, “Zil sesini duydular ancak nereden geldiğini anlamadılar. Yıllardır bu tür asılsız haberlerle besledikleri izleyici kitlesine yeni bir korku hikayesi perçinlemekte acele ettiler” ifadeleri kullanıldı.

İsviçreli gazetecilere, ‘savunma potansiyeli kontrolünün’ ne anlama geldiği ve gerçekleri öğrenmeleri için bakanlıkla iletişime geçmeleri tavsiye edilen açıklamada, “Batı medyasında Rus-Ukrayna ilişkilerinin etrafındaki heyecan kaynama noktasına, başka bir deyşile, çılgınlığın zirvesine ulaştı. Yayınlanan materyallerin her biri diğerinden daha absürd. Ancak, İsviçre SRF televizyonunun ‘Rusya birliklerini Ukrayna sınırına intikal ettiriyor’ başlıklı videosu hepsini geride bıraktı” denildi.