Rus kozmonotlar, uzayda Donetsk ve Luhansk bayrakları açtı

Rus kozmonotlar, uzayda Donetsk ve Luhansk bayrakları açtı. Rusya'nın resmi uzay ajansı Roscosmos,"Luhansk Cumhuriyeti'nin kurtuluş günü ! Karada ve uzayda kutluyoruz'' mesajını paylaştı.

Rus kozmonotlar, uzayda Donetsk ve Luhansk bayrakları açtı

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) bulunan Rus kozmonotlar, Luhansk ve Donetsk Halk Cumhuriyeti bayrakları açtı. Kozmonotlar daha önce Ukrayna bayrağının renklerinde üniforma giymiş, basında tartışma yaratması sonucunda bu renklerin mezun oldukları okulun renkleri olduğu açıklamasını yapmıştı.

UKRAYNA – RUSYA SAVAŞI UZAYDA

Rusya’nın resmi uzay ajansı Roscosmos, dün ISS’te bulunan 3 Rus kozmonot Sergey Korsakov, Oleg Artemyev ve Denis Matveyev’in iki bayrakla görsellerini paylaştı. Açıklamada, “Luhansk Cumhuriyeti’nin kurtuluş günü ! Karada ve uzayda kutluyoruz” denildi.  Luhansk’ın neo-Nazi desktekli Ukrayna ordusundan kurtulması nedeniyle üç kozmonotun Luhansk ve Donetsk Halk Cumhuriyeti bayrakları açtığı belirtildi.

RENKLER DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Üç kozmonotun Ukrayna bayrağına uygun renklerde mavi vurgulu sarı uçuş kıyafetleri giyerek ISS’e Mart ayında gelmiş ve dünya basınında tartışma konusu olmuştu.

Daha sonra Roscosmos tarafından açıklama yapılmış “Yabancı blogcuların ve medyanın komik bir icadı. Bazen sarı sadece sarıdır” ifadelerini kullanmıştı.

Açıklamada kozmonotların uçuş kıyafetlerinin, mezunu oldukları Bauman Moskova Devlet Teknik Üniversitesi’nin ambleminin renklerinde yapıldığı ifade edilmişti.