Ukrayna Donetsk’te pazar yerini vurdu

Ukrayna'nın Donetsk kentinde bir pazar yerine topçu saldırısı düzenlediği ve saldırıda 1'i çocuk toplam 3 kişinin hayatını kaybettiği, 2'si çocuk toplam 18 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Ukrayna Donetsk’te pazar yerini vurdu

Ukrayna ordusu Donetsk Halk Cumhuriyeti’ndeki bir pazar yerine saldırı düzenledi. Topçu atışlarıyla gerçekleşen saldırıda 1’i çocuk toplam 3 kişi yaşamını yitirirken, 18 kişi ise yaralandı.

Donetsk Haber Ajansı, Ukrayna’nın Maisky adlı pazar yerini vurduğunu aktararak, bölgeye düzenlenen saldırılarda NATO standartlarında 155 milimetre kalibrede topçu mühimmatının kullanıldığını ifade etti.

Donetsk Halk Cumhuriyeti hükümetinde danışman olan Yan Gagin, Rus basınına yerde yatan cansız bedenlerin önünde verdiği demeçte, pazar yerinin vurulduğunu ve saldırı sırasında birçok insanın bulunduğunu aktardı.

Donetsk Halk Cumhuriyeti (DHC) lideri Denis Puşilin, Donetsk’e yönelik yoğunlaşan bombardımanlar nedeniyle Rusya’dan ek müttefik güçlerinin talep edildiğini duyurdu. Puşilin, Kiev’in tüm sınırları aştığını, Donetsk’e yapılan son saldırılarda yasaklı savaş yöntemleri kullandığını ifade etti.