Uğur Mumcu suikastı sanığı Star yazarı Anayasa değişiklik paketini yetersiz buldu

Sunulan anayasa değişiklik paketi, hükümete yakın Star gazetesi yazarı Selahattin Eş Çakırgil, Anayasa değişiklik paketini yetersiz buldu.

Uğur Mumcu suikastı sanığı Star yazarı Anayasa değişiklik paketini yetersiz buldu

Hükümete yakın Star gazetesi yazarı Selahattin Eş Çakırgil, AKP ve MHP’nin hazırladığı, ve geçtiğimiz günlerde Meclis’e sundukları iki maddelik Anayasa değişikliği paketini, yetersiz buldu.

Uğur Mumcu cinayetinin de sanıkları arasında olan ve Interpol’den kırmızı bültenle arandığı dönem İran’da yaşayan Çakırgil, şort giyen kadınlardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdiği yazısında şunları söyledi:

“Ancak, bu ‘Anayasa değişikliği’nde kullanılan ifadeler de problemli olabilir. Çünkü, ‘Kadınların neyi nasıl giyeceklerine dair hiç bir müdahale olmaması’ gibi bir ibare de vardı o metnin içinde, yanılmıyorsam…

Şimdi havalar soğuyunca, o sahneler yok oldu, ama, geçtiğimiz yaz aylarında Marmaray ve metrolarda ve şehrin ana caddelerinde üzerine sadece göğüsleri kapatıldığı ve daracık kısa bir şort giymiş yüzlercesi genç kızlar görüldü…

Bu gibi, özgürlüğü başıboşluk olarak anlayanlara karşı, anayasa hükümlerini hangi yöntemlerle frenlemek mümkün olabilir?”