Türkiye'den şeriat manzaraları

Aralarında Nevşehir valisinin, AKP'li milletvekillerinin ve Belediye Başkanı'nın da bulunduğu heyetin iktidarın gözde tarikatlarından Erenköy’cülerin Nevşehir halifesi olan Cemil Usta ile çekilen fotoğrafları gündeme oturdu.

Türkiye'den şeriat manzaraları

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AKP Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Nevşehir İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, AKP İl Başkanı Ali Kemikkıran, Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek, AKP İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç, Vakıf Başkanı Hüseyin Daldiken özel bir anaokulunun açılış törenine katıldı. İktidarın gözde tarikatlarından Erenköy’cülerin Nevşehir halifesi olan Cemil Usta okuduğu dua ile yapılan açılışta kaydedilen görüntüler dikkat çekti.

Açılış törenine ilişkin Twitter’dan paylaşım yapan gazeteci İsmail Saymaz şu ifadeleri kullandı:

“İktidarın gözde tarikatlarından Erenköy’cülerin Nevşehir halifesi olan Cemil Usta, huzurunda devleti ağırlıyor. Ziyarette AK Parti’nin iki milletvekili, Vali hanım, belediye başkanı ve il başkanı da var.”

Hafız Cemil Usta’nın açıklama yaparak çocuklara din eğitimi verileceğinin altını çizdiği törenin görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. Aralarında AKP’li milletvekillerinin de olduğu Nevşehir Valisi Becel başkanlığındaki heyetin, Hafız Usta’ya adeta “bir üst makammış” gibi davranması dikkat çekti.

Korona tedbirlerine uyulmayan törenin görüntülerini AKP Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran paylaştı. Görüntülerde protokol sıralamasında Vali Becel’in oturması gereken yere bir imamın oturması ve bu şekilde bir fotoğraf verilmesi dikkat çekti.