Türkiye yeni yıla böyle girdi: Doğalgaza yüzde 25, elektriğe yüzde 130'a varan zam

Yeni yılın ilk saatleriyle birlikte zam fırtınası da başladı. Elektrik, doğalgaz, akaryakıt gibi kalemlere fahiş zamlar geldi.

Türkiye yeni yıla böyle girdi: Doğalgaza yüzde 25, elektriğe yüzde 130'a varan zam

ELEKTİRİĞE ZAM

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) konuya ilişkin kurul kararı Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. Resmi Gazete’deki tarife tablolarından yapılan hesaplamaya göre, elektrik tarifelerinde mesken, sanayi ve ticarethane abone grupları için vergi ve fonlar dahil ortalama yüzde 52 ile yüzde 130 arasında değişen oranlarda artışa gidildi.

DOĞALGAZA ZAM

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’nin (BOTAŞ) internet sitesinde 2022 yılı ocak ayı doğalgaz toptan satış fiyat tarifesiyle ilgili açıklama yapıldı. Açıklamaya göre, konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 25 zam yapıldı. Büyük sanayi ve ticari kuruluşlara sağlanan doğalgaza yüzde 50 zam geldi.

Güncel zam yapılan yerler şu şekilde:

– Elektriğe %50-%125 arası zam yapıldı.
– Doğalgaza %15-%50 arası zam yapıldı.
– Benzin, Motorin ve LPG’ye zam yapıldı.
– Köprü geçişlerine zam yapıldı.

Elektrik zammı: Elektrik fiyatlarına ticarethaneler için %126, meskenler için ilk 150 kWh altına %52, 150 kWh üstüne ise %127 zam geldi.

Doğal Gaz zammı : Konutlarda kullanılan doğal gazın satış fiyatında %25, elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın satış fiyatında %15, elektrik üretimi haricinde kullanılan doğal gazın satış fiyatında %50 oranında zam yapıldı.