‘TÜRGEV ve Ensar’a aktarılan kamu kaynakları araştırılsın’ önergesi reddedildi

Meclis'te CHP tarafından verilen, ‘TÜRGEV ve Ensar’a aktarılan kamu kaynakları araştırılsın’ önergesi AKP ve MHP tarafından reddedildi.

‘TÜRGEV ve Ensar’a aktarılan kamu kaynakları araştırılsın’ önergesi reddedildi

CHP, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın çocukları başta olmak üzere AKP’den isimlerin başında bulunduğu TÜRGEV, Ensar ve TURKEN gibi vakıflara; gerek özel ve kamu kurum ve kuruluşlarının gerek yerel yönetimlerin bağış ve hibe adı altında aktardığı kaynak ve kullandırılan kamu olanaklarının boyutunun ortaya çıkarılması amacıyla Meclis Araştırma önergesi verdi.

TBMM Genel Kurulu’nda bugün, önergenin gündeme alınmasına ilişkin CHP Grubu’nun önerisi üzerinde görüşmeler yapıldı.

CHP grubu adına konuşan Konya Milletvekili Abdullatif Şener, “Amerika Birleşik Devletleri’nde ‘TURKEN’ diye bir başka vakıf kurmuşlar, 10 milyonlarca dolar buradaki vakıflardan oraya gidiyor. ‘Biz kaçmayız’ diyorsunuz, kaçmıyorsanız şeffaf olun, Cumhuriyet Halk Partisinin verdiği önergenin gündeme alınmasını sağlayın. ‘Biz buradayız, kaçmıyoruz, şeffafız, araştırma komisyonunu kurun’ deyin. Bunu diyemiyorsanız Meclisten kaçıyorsunuz demektir, Meclisten kaçan da her yerden kaçar artık” dedi.

İYİ Parti ve HDP adına da yapılan konuşmaların ardından araştırma önergesiyle ilgili oylamaya geçildi. Ancak önerge AKP ve MHP grubunun oylarıyla reddedildi.