Tunus'tan Erdoğan'ın açıklamalarına tepki: Kabul edilemez

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Tunus Parlamentosu'nun feshedilmesine ilişkin açıklamalarına Tunus Dışişleri Bakanlığı tepki gösterdi.

Tunus'tan Erdoğan'ın açıklamalarına tepki: Kabul edilemez

Tunus Dışişleri Bakanlığı, Tunus Parlamentosu’nun Cumhurbaşkanı Kays Said tarafından feshedilmesine tepki gösteren AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına yanıt verdi. Açıklamada, “Bu yorumlar kabul edilemez” denildi.

Tunus Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Tunus, Türkiye Cumhurbaşkanı’nın açıklamasından duyduğu şaşkınlığı ifade etmektedir. Bu yorumlar kabul edilemez. Tunus dost ülkelerle yakın ilişkiler kurma gayreti içindedir ancak kararlarının bağımsızlığına da bağlıdır ve egemenliğine müdahaleyi reddeder” ifadeleri kullanıldı.

Tunus Dışişleri Bakanı Osman Cerendi de Twitter’dan yaptığı açıklamada, konuyla ilgili olarak Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu’yla bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini duyurdu.

Cerendi ayrıca Türkiye’nin Tunus Büyükelçisi Çağlar Fahri Çakıralp’ın da Erdoğan’ın yorumlarının Tunus tarafından reddedildiğinin ifade edilmesi amacıyla Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığını bildirdi.