TÜİK önünde açıklama yapmak isteyen KESK üyelerine polis müdahalesi

“Koskoca bir yalanı buradan teşhir etmek isteriz. ‘Devrim niteliğinde bir düzenleme yapıyoruz, 3600 ek göstergeyi tüm emekçilere veriyoruz’ dedikleri şey 600 puanlık artıştan ibaret."

TÜİK önünde açıklama yapmak isteyen KESK üyelerine polis müdahalesi

KESK Ankara Şubeler Platformu tarafından TÜİK önünde yapılmak istenen açıklama polis tarafından engellendi. Toplantı ve gösteri yürüyüş haklarının Ankara Emniyeti tarafından engellenildiğini söyleyen KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, “Bu engellemeniz, bu ülkedeki milyonlarca emekçinin, işçinin haklılığının önüne geçemeyecek kadar aciz bir davranıştır. Bu engelleme nedendir? TÜİK’in yalana dayalı, gerçekleri yansıtmayan enflasyon oranlarını açıklamasına destek sunmak mıdır? Buradaki tek gayemiz, gerçekliğe hitap edecek açıklamaların yapılması ve milyonlarca emekçi ve emeklilerinin hakkı olanı talep etmektir“ dedi.

Meclis Genel Kurulunda görüşülen 3600 ek gösterge düzenlemesiyle ilgili de konuşan Yeşil, “Koskoca bir yalanı buradan teşhir etmek isteriz. ‘Devrim niteliğinde bir düzenleme yapıyoruz, 3600 ek göstergeyi tüm emekçilere veriyoruz’ dedikleri şey 600 puanlık artıştan ibaret. Kamu emekçilerinin yüzde 65’ini temsil etmeyen bir düzenleme üzerine 4 Temmuz’da TÜİK’in açıklayacağı sahte ve yalan enflasyon oranları çerçevesinde kamu emekçilerine enflasyon farkı verilecek” ifadelerini kullandı.

Emniyetin keyfi ve antidemokratik uygulamasını kınadıklarını dile getiren Yeşil, “Kamu emekçilerin ekmeğini küçülten, tenceresini boşaltan, cüzdanını ters yüz eden bu uygulamalardan vazgeçin. Resmi enflasyonun yüzde 75’i, gıda enflasyonunun yüzde 100’leri, gerçek bağımsız enflasyonun yüzde 160’ları geçtiği ülkede, vereceğiniz enflasyon farkını hiçbirimize yutturamazsınız” dedi.

Basın açıklamasını protesto amaçlı okumayan platform üyeleri, alkış ve ıslıklarla oturma eylemi yapmaya devam etti.