TÜGVA'ya öğrenci arama izni

Bilal Erdoğan’ın yönettiği TÜGVA’ya, İzmir’deki okullarda sporcu öğrenci arama-tarama faaliyetleri yürütmesi için izin verildi. Eğitim Sen konunun takipçisi olacağını duyurdu

TÜGVA'ya öğrenci arama izni

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün onayıyla ilçe spor il müdürlükleriyle sporcu arama-tarama faaliyetleri yürütmek amacıyla protokol yaptı. Ardından ilçe kaymakamlıklarına başvuran vakıf, okullarda öğrenci sporcu arama-tarama faaliyetinin yürütüleceğini ve bu kapsamda gerekli kolaylığın sağlanmasını talep etti. İlçe kaymakamlıkları da ilçe milli eğitim müdürlüklerine, okullara gönderilmesi için resmi bir yazı iletti. ANKA’da yer alan habere göre; TÜGVA’nın Menemen İlçe Kaymakamlığı’na 15 Eylül 2022’de yaptığı başvuruda, “Türkiye Gençlik Vakfı Menemen İlçe Temsilciliği olarak, aşağıda belirtilen branşlarda vakfımız faaliyetlerde bulunmaktadır. Kurumumuz ve Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü tarafından protokol kapsamında yürütülen sportif faaliyetler için ilçemiz okullarında görevli antrenörlerimiz tarafından yapılacak olan sporcu öğrenci arama tarama faaliyetlerine izin verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederiz” denildi. Menemen Kaymakamlığı tarafından Menemen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne resmi okul müdürlüklerine gönderilmesi istemiyle 22 Eylül’de tebliğ edilen yazıda ise “Türkiye Gençlik Vakfı Menemen İlçe Temsilciliği’nin okullarda sporcu öğrenci tarama için ilgi yazısı ekte olup, okul müdürlüklerinin gerekli kolaylığı sağlaması hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim” ifadeleri kullanıldı.

Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Veysel Beyazadam, TÜGVA’nın İzmir’deki okullarda yürüttüğü faaliyetler nedeniyle velilerden şikayetler aldıklarını açıkladı. Beyazadam, “Beden eğitimi öğretmenleri, okullarda spor branşlarına yatkınlığı olan çocuklarımızı lisanslı spor yapmaya teşvik ediyorlar. Bu ve benzeri çalışmaları devletin hesap verebilir, incelenebilir, şeffaf olan kurumlar aracılığıyla yapmasını bekleriz. Pedagojik formasyonunun var olup olmadığı belli olmayan, çocuklarla çalışma konusunda birikimi, donanımı olmayanların okul ikliminde bulunması tedirginlik yaratıyor. Eğer amaç sporcuların bulunması ve yönlendirilmesi ise Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü eliyle yapılabilir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çocukların hangi spor dalına yatkınlıkları varsa oraya yönlendiren birimleri var” diye konuştu.

TÜGVA ile gençlik spor ilçe müdürlükleri arasında yapılan protokollerin içeriğinin kamuoyuna açıklanması gerektiğini belirten Beyazadam, “Üyelerimizden, velilerimizden gelen talep doğrultusunda bu konunun yargıda da takipçisi olacağız” dedi.