TTB'den “Ek randevu” açıklaması: Şiddet koşullarını oluşturuyor

“Ek randevularla daha da kısalan muayene sürelerinde hekimler hastalara yeterli zaman ayıramayacaktır"

TTB'den “Ek randevu” açıklaması: Şiddet koşullarını oluşturuyor

TTB Merkez Konseyi ve Hukuk Bürosu, “Ek randevularla daha da kısalan muayene sürelerinde hekimler hastalara yeterli zaman ayıramayacak” açıklamasını yaptı. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi ve Türk Tabipleri Birliği Hukuk Bürosu, ek randevu sistemine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Sağlık Bakanlığı’nın hastane başhekimliklerine gönderdiği “MHRS’de Poliklinik Muayene Randevuları” başlıklı yazıda “Bakanlığın hedefleri ve hastanelerin planlaması çerçevesinde randevulu ve randevusuz olarak poliklinik hizmetleri sunulacaktır” demişti.

TTB buna karşın “Hastanın muayene edilmesi, tedavinin planlanması ve bu planın hastaya aktarılmasını kapsayan sürecin 10 dakikadan az bir zamanda yapılması, hasta yoğunluğunun giderilmesinin haklı gerekçesi yapılmamalıdır” dedi.

Ek randevu uygulamasına göre, yaklaşık on dakikada bir verilen Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) randevularının yanı sıra ek randevu, hekimin mevcut çalışma planında oluşan randevulara ek olarak oluşturulacak

Sağlık Bakanlığı’nın son yazısında da “yedek (ek) randevu uygulamasına izin verildiği” bildirildi. Uygulamanın geçici olacağı ve hekimin isteğine bağlı olabileceği de belirtildi.

TTB ise mevcut uygulamada, hekimlere ek (yedek) randevu/yedek kontenjan gibi tıp literatürüne uygun olmayan tabirlerle hastaneye giden her hastanın poliklinik muayenesinin zorunlu kılındığını ifade etti.