Trendyol eylemi kazanımla sonuçlandı: Bize çapulcu dediler çapulcuların onları nasıl dize getirdiğini gördük

Trendyol işçileri kötü çalışma koşullarına karşı başlattıkları direniş kazanımla sonuçlandı.

Trendyol eylemi kazanımla sonuçlandı: Bize çapulcu dediler çapulcuların onları nasıl dize getirdiğini gördük

Trendyol işçilerinin düşük maaş zammına karşı başlattıkları eylemleri bugün de devam ediyor. İşçiler taleplerinin yerine getirilmemesi üzerine bugün saat 13’te İstanbul Maslak’ta bulunan Trendyol Genel Merkezi önündeki eylem için çağrı yayınladı. Yayınlanan çağrıda “hakkımızı yedirmeyeceğiz, almadan dönmeyeceğiz” denildi.

YAPILAN ZAMMI SAMİMİ BULMUYORUZ

Manifestoya konuşan Trendyol emekçisi “Bugün Trendyol ‘un %11’lik zammı üzerine buradayız. %11’lik bir zam aldık. Türkiye’de hiçbir şeyin zammı %11 olmadı son 4 aydır. Ben 2 yıldır Trendyol çalışanıyım, ağır pandemi koşullarında yöneticiler evlerinde bizim operasyonlardan sorumluydu. Biz dışarıda saha hizmetinde o hastalığın içinde insanlara dağıtım yaptık ve kendimizi tehlikeye attık” dedi.

Yapılan zammı samimi bulmadıklarını ifade eden Trendyol emekçisi “z.%11’lik zam bizi dökme amaçlıdır. Başka bir samimiyeti olmadığını düşünüyorum. Onun dışında bütün masraflar bize ait. MTV’sinden ÖTV’sine, Bağ-Kur masrafı bile. Düşünün bir Bağ-Kur masrafı bile bu yılın başında 470 lira arttı. Bir de şu an 500 liradan aşağı mazot dolmuyor en küçük depoda bile. yapılan zam ile bizim iki depomuz doluyor  şu an da” ifadelerini kullandı.

Yapılan zammın yaklaşık bin liralık bir tutar olduğunu, bu zammın düzeltilmesi için mücadele ettiklerini söyledi.

%11’LİK ZAM %38’E YÜKSELTİLDİ

Şirket yöneticileriyle, şube temsilcilerinin görüşmeye çağırdığı  ve yapılan zammın %11’den %38’e çıkarıldığı öğrenildi.

TRENDYOL EYLEMİ KAZANIMLA SONUÇLANDI

Nakliyat-İş sendika temsilcileri ile şirket yetkilileri arasında gerçekleşen görüşme sonucundan Trendyol eylemi kazanımla sonuçlandı.

Nakliyat-İş temsilcileri görüşme sonrası yaptıkları açıklamada “Bize çapulcu dediler çapulcuların onları nasıl dize getirdiğini gördük” ifadelerini kullandılar.

“ÜLKEMİZİN UMUDU ÖRGÜTLÜ İŞÇİ SINIFINDADIR”

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Genel Başkanı Aysel Tekerek, Trendyol direnişine desteklemek için, Trendyol işçilerine destek ziyaretinde bulundu. İşçi ziyareti sırasında birtakım açıklamalarda bulunan Tekerek “direnen işçiler her zaman kazanır” dedi.

“Bugün Trendyol direnişine ziyarette bulunuyoruz, arkamızda gördüğünüz gibi işçilerin kararlı direnişi devam ediyor, sermaye sınıfı/patronlar emekçilere her zaman daha azına razı etmeye çalışıyorlar. Bugün buna direnen bu haksızlığı kabul etmeyen, emeğinin karşılığını isteyen işçi sınıfı, direnişte bulunduğunda boyun eğmediğinde bu ezberleri de bozacaktır. Ülkemizin umudu direnen hakkını arayan örgütlü işçi sınıfındadır.”

NE OLMUŞTU

Trendyol işçileri kötü çalışma koşullarına ve maaşlarına yapılan %11’lik zam sonrasında kontak kapatarak eylemlerine başladı.