Toprak Mahsulleri Ofisi'nde yağ kuyruğu: 'Kuyruklar Türkiye’de bitmez'

Ekonomik kriz etkisini artırırken yurttaşlar daha ucuz ürün bulmak için kuyruklarda bekliyor. Temel gıdalara dahi ulaşılmada yaşanan zorluk isyan ettirdi.

Toprak Mahsulleri Ofisi'nde yağ kuyruğu: 'Kuyruklar Türkiye’de bitmez'

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi politikalarının yurttaşlar üzerinde etkisi sürüyor. “Faiz sebep, enflasyon sonuç” sözleriyle duyurulan faiz indirim kararları ile birlikte enflasyon kısa sürede TÜİK rakamlarına göre yüzde 36’yı aştı.

TEKİRDAĞ’DA YAĞ KUYRUĞU

ANKA’dan Ferhat Akgün’ün haberine göre; Tekirdağ’da, beş litrelik ay çiçek yağının 99 liraya satıldığı Toprak Mahsulleri Ofisi önündeki kuyrukta bekleyen vatandaş, “Bizi bu hale getirenler utansın” dedi. Bir başka vatandaş ise, “Her zaman kuyruklarda bekliyoruz. Kuyruklar Türkiye’de bitmez” diye konuştu.

Toprak Mahsulleri Ofisi; marketlerde 200 lirayı bulan beş litrelik ay çiçek yağını 99 TL fiyatla piyasaya sürmüştü. İllerdeki TMO müdürlükleri önünde kuyruklar oluşmuştu.

Tekirdağ TMO önündeki yağ kuyruğunda bekleyen vatandaşlar, ANKA Haber Ajansı’na konuştu.

Bir vatandaş, “Yağ sırası bekliyoruz. Piyasada 135-140 lira olan yağ burada 99 lira. 15-20 dakikadır burada bekliyorum. Her zaman kuyruklarda bekliyoruz. Kuyruklar Türkiye’de bitmez” dedi.

‘PARA OLSA BURADA BEKLEMEYİZ’

Yaşlı bir vatandaş, “Görüyorsun halimizi kuyrukta bekliyoruz. Para olsa burada beklemeyiz. Söyleyecek ne diyeyim. Akaryakıta zamlar geldikçe iğneden ipliğe hepsine zam geliyor. Akşam yine 42 kuruş benzine zam geldi. Daha başka ne söyleyeyim. İnsanların perişan halini görsünler” dedi.

‘NE YAPACAKSIN BEKLEYECEKSİN’

Bir vatandaş ise, “Ofisin kendi ürünü bu yağ ürünü. Kendi marketinde niye bu fiyata satmıyor. Kendi ürünü ama marketinde satmıyor niye burada milleti kuyrukta bekletiyor. Marketinde 119 lira burada 99 lira. Bir saattir kuyrukta bekliyorum. Ne yapacaksın bekleyeceksin” dedi.

‘BİZİ BU HALE GETİRENLER UTANSIN’

Bir vatandaş, “Bizi bu hale getirenler utansın. Ne diyeyim yavrum. Diyeceğim bu yani. Dağıt çeşitli marketlere. Şehir içinde bir sürü market var. Yazık değil mi insanlara” dedi.