Tokat skandalı hakkında aylar sonra konuştu: Fark etmedim

Söz konusu olaya ilişkin konuşan Şahin, atılan tokadı görmediğini savunarak, “Orada ben fark etmiş olsaydım, ayağa kalkıp tepki gösterebilirdim. Bu sonradan görmüş olduklarımı görseydim en azından ‘ne oluyor’ derdim” şeklinde konuştu.

Tokat skandalı hakkında aylar sonra konuştu: Fark etmedim

Muharrem Sarıkaya’nın basın emekçisine kameralar kayıttayken attığı tokat günlerce konuşulmuş, Sarıkaya önce Habertürk’teki görevinden uzaklaştırılmış, ardından da yazar olarak geri dönmüştü.

O sırada röportaj veren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in bu saldırı karşısında sessiz kalması eleştirilmişti. Şahin eleştirilere A Haber’de yayınlanan bir programdan yanıt verdi.

Atılan tokadı görmediğini öne süren Şahin, “Orada ben fark etmiş olsaydım, ayağa kalkıp tepki gösterebilirdim. Bu sonradan görmüş olduklarımı görseydim en azından ‘ne oluyor’ derdim” şeklinde konuştu.

Olayı anlatan Şahin, “Ben yayına geç kalmıştım. Gelir gelmez oturdum. Sizin monitörünüz bu dendi ve oturduk. 40 dakikam vardı ve tek amacım bu programı nasıl verimli geçirebilirdi” dedi. Rejide neler yaşandığına ilişkin de konuşan AKP’li Şahin, “Ben çaprazdaki kamerama bakıyordum. Canlı yayındayız ve doğru yönetmek zorundayım diyordum kendime. 40 dakika sürdü program. Rejideki kız bana dedi ki ‘Siz olmasaydınız bu programı yapamazdık. Teşekkür ederiz, sizi seviyoruz. Ben de ona ‘Ben de sizi seviyorum’ dedim. Ama bu cümle farklı yere çekildi. Ben kendime göre sistem çöktü ve canlı yayın berbat olabilir diye üzülmüştüm” ifadelerini kullandı.