TKH'den Türk-İş'e tepki: İnsanca yaşamın asgarisi olmaz!

"Ülkemizde asgari ücretin ortalama ücret haline geldiği koşullarda, Türk-İş Başkanı emekçilere açlık sınırında yaşamayı önermektedir!"

TKH'den Türk-İş'e tepki: İnsanca yaşamın asgarisi olmaz!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) asgari ücret görüşmelerine ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada “Ülkenin kaynağı çok. Sorun kaynaklara bir avuç azınlığın çökmüş olması! Zenginlerin mallarına el koyacağız, hepsini devletleştirip, halkın malı yapacağız!” denildi. “İnsanca yaşamın asgarisi olmaz!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Asgari ücret görüşmeleri bir kez daha gündemde. Türk-İş Başkanı bir kez daha işçi ve emekçileri satmaktadır. Açlık sınırının 7 bin 786 TL, yoksulluk sınırının 25 bin 365 TL’yi gösterdiği koşullarda, Türk-İş Başkanı’nın ilan ettiği kırmızı çizgi açlık sınırı!

Ağızlarından çıkan sözden hiç yüzleri kızarmıyor! Açlık sınırını asgari ücret olarak önerebiliyorlar!

Ülkemizde asgari ücretin ortalama ücret haline geldiği koşullarda, Türk-İş Başkanı emekçilere açlık sınırında yaşamayı önermektedir!

Böyle sendikacılık olmaz! Bunlar işçilerin temsilcisi değil, sendika ağalarıdır!

Amasra’da 41 işçi toprak altında kalırken, ölen işçiler için kılını kıpırdatmayanların işçilerin haklarını savunması mümkün değildir!

Onlar işçilere açlık sınırını öneriyorlar! Biz insanca yaşam diyoruz!

Ülkenin kaynağı çok. Sorun kaynaklara bir avuç azınlığın çökmüş olması! Zenginlerin mallarına el koyacağız, hepsini devletleştirip, halkın malı yapacağız!

Yolu belli: AKP’den, patronlardan ve sendika ağalarından kurtulmak gerek!”