TKH'den Farplas Otomotiv işçilerine ziyaret

TKH ve Sınıf Tavrı heyeti Farplas işçilerine destek ziyaretinde bulundular.

TKH'den Farplas Otomotiv işçilerine ziyaret

Kocaeli’de otomotiv yan sanayi firması olan Farplas Otomotiv’in Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye olan ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini isteyen 100’ü aşkın emekçiyi işten çıkartmıştı.

Türkiye Komünsit Hareketi ve Sınıf Tavrı heyeti Farplas Otomotiv işçilerine ziyarette bulundu.

Sınıf Tavrı adına konuşma yapan Kemal Parlak konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

31  Ocak gecesi kolluk kuvvetleri sizi burada yaka paça gözaltına alırken de buradaydık. Şimdi de buradayız. Sizleri ne için gözaltına aldılar. Sizler anayasal hakkınızı kullandınız. Sendikalı oldunuz.

BU DİRENİŞ YALNIZCA KENDİNİZ İÇİN DEĞİL: ŞİMDİDEN KAZANDINIZ DOSTLAR

Irmak Ildır, TKH İstanbul İl Komitesi adına yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

Hepiniz bizlere çok önemli bir şeyi gösterdiniz. Sadece kendi alın teriniz kendi çocuklarınız için burada değilsiniz, sizler  Gebzeli emekçiler, Trendyol emekçileri ve Aliağa Gemi Söküm işçileri için de buradasınız. Yalnızca kendiniz için değil Türkiye işçi sınıfı için de buradasınız. Şimdiden kazandınız dostlar.

BİZ İŞE GERİ DÖNEMESEK DE SENDİKA FABRİKAYA GİRSİN İSTİYORUZ

Direniş alanında konuşan Farplas işçisi Betül’ün konuşmasından bazı kısımlar şu şekilde:

20 Ocak’tan beri direnişimiz devam ediyor. Daha da devam edecek diye düşünüyorum. Aynı zamanda yasal süreç de devam ediyor. Fabrikada halen çalışmaya devam eden arkadaşlarımızdan da destek alıyoruz. Dışarda da büyük bir kalabalık var. Direnişimize olan destekler devam ediyor. Hakkımızı arıyoruz, sendikamızı istiyoruz. Atılan arkadaşlarımız geri alınsın, işe dönmek istemeyen işçilerin tazminatlarını almasını istiyoruz. Ve sendika tanınsın, fabrikaya girsin istiyoruz.