TKH'den 'Amasra' açıklaması: Düzeniniz batsın!

"Başsağlığı mesajlarıyla, Ankara’dan bakan göndermekle bu katliamların ve cinayetlerin üstünün bir kez daha örtülmesine izin verilmemelidir. Yüksek maaşlarla devlet kurumlarını işgal eden liyakatsız yandaş isimlerden, rant, yağma ve faizden başka bir şey bilmeyen AKP iktidarından kurtulmadıkça emekçilerin kaderi değişmeyecektir!"

TKH'den 'Amasra' açıklaması: Düzeniniz batsın!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Amasra’da yaşanan maden faciasına ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “Yaşananları kadere, fıtrata ya da iş kazasına bağlamak mümkün değildir. Ortada tabur tabur ölen işçiler bulunuyor. Yaşanılan bu acı gerçek cinayet ve katliamdır!” denildi. “Her geçen gün daha iyiye gitmiyoruz! Düzeniniz batsın!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şunları kaydetti:

“8 yıl önce Soma’da 301 ve Ermenek’te 18 madenciyi kaybettik. Bugün de 28 madenci Amasra’da yine bir maden kazasında aramızdan ayrıldı. Yaşananları kadere, fıtrata ya da iş kazasına bağlamak mümkün değildir. Ortada tabur tabur ölen işçiler bulunuyor. Yaşanılan bu acı gerçek cinayet ve katliamdır!

Bu ülkenin emekçileri bir kez daha karın, para hırsının ve sömürünün kurbanı olmuşlardır. Bu cinayet ve katliamların birinci derecede sorumlusu, para ve kar hırsının sahibi patronlar, patronların bir dediğini iki etmeyen mevcut siyasi iktidardır. Soma ve Ermenek’te yaşanan katliamlar daha unutulmamışken Amasra’da yaşanılan katliamın neden önlenemediği, neden gerekli tedbirlerinin alınmadığı sorgulanmak zorundadır!

Yaşamak için üç kuruş paraya çalışmak, çalışırken de ölmek zorunda kalınan bir düzenden övünülmesi mümkün değildir! Son 20 yıldır iş cinayetlerindeki artış münferit ya da tesadüf sayılamaz! Son 20 yıldır ülkemizde tabur tabur işçiler çalışırken ölüyor, patronlar ise karlarına kar katıyorsa övünülecek değil yıkılması gereken bir düzen vardır!

Amasra’da yaşanan katliam bir kez daha ülkemizdeki kanlı sınıf savaşını gözler önüne sermektedir. Bu savaşta emekçiler katledilmektedir! Patronlar servetlerine servet katarken, emekçilere düşen yoksulluk ve işsizlik ya da çalışırken ölmektir!

Başsağlığı mesajlarıyla, Ankara’dan bakan göndermekle bu katliamların ve cinayetlerin üstünün bir kez daha örtülmesine izin verilmemelidir. Yüksek maaşlarla devlet kurumlarını işgal eden liyakatsız yandaş isimlerden, rant, yağma ve faizden başka bir şey bilmeyen AKP iktidarından kurtulmadıkça emekçilerin kaderi değişmeyecektir!

Madencilerin, Amasra emekçilerinin, Türkiye işçi sınıfının ve ülkemizin başı sağolsun!”