TKH'den "2 Temmuz" eylemi: “Aydınlık, laik bir Türkiye istiyoruz” demek için buluşuyoruz

"29 yıl önce Sivas Madımak Oteli’ni tekbirler ve sevinç çığlıklarıyla ateşe veren zihniyet ile bugün memleketimizi sarıp sarmalamış olan karanlığın siyasal ilişkisi gün gibi ortadadır."

TKH'den

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 2 Temmuz 2022 Cumartesi günü saat 19:30’da Sivas katliamında yaşamını yitirenleri anmak ve “aydınlık, laik bir Türkiye istiyoruz” demek için Kadıköy İskele Meydanı’nda buluşma çağrısı yaptı. TKH İstanbul İl Örgütü tarafından yapılan çağrıda, “29 yıl önce Sivas Madımak Oteli’ni tekbirler ve sevinç çığlıklarıyla ateşe veren zihniyet ile bugün memleketimizi sarıp sarmalamış olan karanlığın siyasal ilişkisi gün gibi ortadadır.” denilerek şunlar kaydedildi:

“29 yıl önce 2 Temmuz 1993 yılında Sivas’ta, günlerce önceden başlayan provokasyonlar sonrasında gerçekleşen gerici bir kalkışmayla, 35 aydın ve yurttaşımız dünyanın gözleri önünde yakılarak katledildi.

29 yıl önce Sivas Madımak Oteli’ni tekbirler ve sevinç çığlıklarıyla ateşe veren zihniyet ile bugün memleketimizi sarıp sarmalamış olan karanlığın siyasal ilişkisi gün gibi ortadadır.

Bakan ve milletvekili koltuklarında gericiliğin temsilcileri olarak karşımıza çıkan ve katliamcı yobazların avukatlığını üstlenen AKP kurucularını unutmadık. Unutturmayacağız!

Ülkemizin bütün kaynakları talan edilmiş, emperyalizme diz çökülmüş, katillikten tescilli Arap şeyhlerinden para dilenmek normalleşmiş, sömürü alıp başını gitmiş, ekonomik kriz emekçileri daha da yoksullaştırmış, gençlerin geleceği ipotek altına alınmış, kadınlar taciz, tecavüz ve katliamla karşı karşıya bırakılmış, suçlular “haksız tahrik indirimi” ile ödüllendirilmiştir.

Ülkemizin geleceğinin bu gerici zihniyetin elinde yok edilmesine izin vermeyeceğiz! Aydınlık bir ülke kuracak, laikliği kazanacağız.

2 Temmuz 2022 Cumartesi günü saat 19:30’da Sivas katliamında yaşamını yitirenleri anmak ve “aydınlık, laik bir Türkiye istiyoruz” demek için Kadıköy İskele Meydanı’nda buluşuyoruz.

Tüm emekçileri, ilericileri ve yurtseverleri bu sese güç vermeye davet ediyoruz.”