TKH: Seçim pusulasında orak-çekiç yerini alacaktır!

YSK'nın açıkladığı seçime katılan siyasi partiler listesinde Türkiye Komünist Hareketi de yer aldı.

TKH: Seçim pusulasında orak-çekiç yerini alacaktır!

Erken seçim tartışmaları devam ederken Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yapılacak ilk seçimlerde seçime katılma hakkına sahip olan partileri açıkladı. Türkiye Komünist Hareketi de seçime katılma yeterliliğini kazanan partiler arasında yer alıyor. Türkiye Komünist Hareketi’nin yaptığı açıklamada “1920’den bugüne büyük bir mirası geleceğe taşımak için partiyi yeniden örgütlüyor, ileriye taşıyoruz! Ülkenin komünist partisinin emekçilerin omuzlarında ve yeni bir gençlik kuşağıyla yükseleceğini biliyoruz” ifadelerine yer verilirken açıklamanın tamamı şu şekilde:

Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanan son kararla birlikte Partimiz Türkiye Komünist Hareketi (TKH), ülke çapında il ve ilçe örgütlenmelerini tamamlayarak seçimlere katılım yeterliliğini elde etmiştir. Artık seçim pusulalarında orak-çekiç amblemi yerini alacaktır.

Partimiz Türkiye Komünist Hareketi, emek, laiklik, bağımsızlık ve sosyalizm şiarını memleket sathında daha da yükseltecektir.

Türkiye Komünist Hareketi, ülkenin ihtiyaç duyduğu komünist bir partiyi yeniden örgütlemeye soyunmuştur. 1920’den bugüne büyük bir mirası geleceğe taşımak için partiyi yeniden örgütlüyor, ileriye taşıyoruz! Ülkenin komünist partisinin emekçilerin omuzlarında ve yeni bir gençlik kuşağıyla yükseleceğini biliyoruz.

Partimiz, sosyalist siyaseti ve Sosyalist Cumhuriyet Programı’nı ülkenin her yerine yaymak için çalışmalarını bundan böyle daha da hızlandıracaktır. Bugün emekçilerin talepleri ile sosyalistlerin programı daha fazla yakınlaşmıştır. Ülkenin yeni bir cumhuriyet; emekçilerin, ilericilerin ve yurtseverlerin ise kamucu, laik ve anti-emperyalist bir programa; siyasetin ise sosyalist ve devrimci bir odağa ihtiyacı var.

Partimiz, bu sorumluluk ve bilinçle hareket ederek, önümüzdeki seçimlerde sol, sosyalist ve devrimci güçlerin iş birliğinin ve sosyalizmin bağımsız odağının şekillenmesi doğrultusunda adımlarını atacaktır.