TKH: Sağ siyaset, NATO kardeşliğidir!

"İngiliz emperyalizmine sığınan vatan haini Vahdettin’i savunan AKP ve MHP’nin, bu savunmasının boşuna olmadığı bu tatbikatla ortaya çıkmıştır. AKP ve MHP de NATO gemilerine binmiştir!"

TKH: Sağ siyaset, NATO kardeşliğidir!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Türkiye-Yunanistan arasındaki gerilime ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “İzmir’in kurtuluşu üzerinden mangalda kül bırakmayan, ‘niye Yunan’a değil de Vahdettin’e laf söylüyorsunuz’ diye çıkışan, Yunanistan’a ‘bir gece ansızın gelebiliriz’ diye efelenen AKP ve MHP’nin, Yunanistan ile Akdeniz’de NATO çatısı altında ortak tatbikata onay vermesi, sahtekarlık değilse tam bir iki yüzlülüktür.” denildi.

“Erdoğan ve küçük ortağı Bahçeli, Miçotakis ile NATO kardeşidir!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Akdeniz’de 12 NATO ülkesinin katılımıyla Eylül ayında ‘Dynamic Mariner-Mavi Balina 22’ adıyla düzenlenen tatbikat sağ siyasetin hamasetten ibaret olduğunu bir kez daha göstermektedir.

NATO şemsiyesinde, ABD’nin hamiliğinde Türkiye ve Yunanistan’ın katıldığı ortak tatbikat, bugün AKP ve MHP tarafından Yunanistan’a karşı oluşturulmaya çalışılan milliyetçi ve gerilim siyasetinin nasıl ikiyüzlü bir siyaset olduğunu fazlasıyla gösteriyor.

NATO tarafından ‘Saldırganlığı caydırmak ve ittifakı savunmak için Türkiye’yle ve diğer müttefikler ve ortaklarla yakın çalışmaya devam edeceğiz’ şeklinde yapılan açıklama, AKP ve MHP’nin milliyetçiliğinin hamasetten, dış siyasetinin ise NATO’ya bağımlılıktan oluştuğunun ikrarıdır!

İzmir’in kurtuluşu üzerinden mangalda kül bırakmayan, “niye Yunan’a değil de Vahdettin’e laf söylüyorsunuz” diye çıkışan, Yunanistan’a “bir gece ansızın gelebiliriz” diye efelenen AKP ve MHP’nin, Yunanistan ile Akdeniz’de NATO çatısı altında ortak tatbikata onay vermesi, sahtekarlık değilse tam bir iki yüzlülüktür. Aynı şekilde Yunan sermaye sınıfının temsilcisi Miçotakis’in de benzer bir sağ siyasetin temsilcisi olarak karşılıklı gerilimi tırmandırarak kendilerini kurtarmak istedikleri ortaya çıkmıştır.

Sağ siyaset, NATO kardeşliğidir!

İngiliz emperyalizmine sığınan vatan haini Vahdettin’i savunan AKP ve MHP’nin, bu savunmasının boşuna olmadığı bu tatbikatla ortaya çıkmıştır. AKP ve MHP de NATO gemilerine binmiştir!

Türk ve Yunan haklarının kardeşliği sizin savaş naralarınızı ve işbirlikçi milliyetçiliğinizi yenecektir!”