TKH MK Üyesi Kurtuluş Kılçer: Gerçek muhalefetin sahibi sosyalistlerdir

"Bu ülkede siyaset sağa yatmış bir eğik düzlemde. O yüzden de solun güçlenmesi, büyümesi, bir dinamik haline gelmesi sağa yatmış siyaset düzlemini değiştirecektir."

TKH MK Üyesi Kurtuluş Kılçer: Gerçek muhalefetin sahibi sosyalistlerdir

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Merkez Komite Üyesi Kurtuluş Kılçer, Sosyalist Güç Birliği’nin diğer temsilcileri Devrim Hareketi Sözcüsü Erçin Fırat, SOL Parti PM Üyesi İsmail Hakkı Tombul ve TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan ile birlikte Tele1 ekranlarında yayınlanan Zeynel Lüle’nin hazırlayıp sunduğu Gerçeğin İzinde programına konuk  oldu.  Programda Sosyalist Güç Birliği’nin seçimlere yaklaşımı, ilkeleri ve yol haritası değerlendirildi.

Kılçer, “Bu ülkede siyaset sağa yatmış bir eğik düzlemde. O yüzden de solun güçlenmesi, büyümesi, bir dinamik haline gelmesi sağa yatmış siyaset düzlemini değiştirecektir.” diyerek Sosyalist Güç Birliği’nin kurulma nedenlerine ilişkin şunları kaydetti:

“Sosyalist Güç Birliği niye kuruldu sorusuna şöyle yanıt vermek gerekiyor, sosyalistlerin yan yana gelmemesi anormal olurdu. Bugünkü tabloya baktığımızda bir sermaye düzeni var. Bunu farklı almaşıklarla değerlendirebilirsiniz; sosyal demokrat, merkez sağ, muhafazakar diyebilirsiniz ama bu siyasal hatlar bir sermaye düzeni üzerine oturuyor. Sosyalistler burada temelden farklı. Biz sosyalistler doğrudan emekçi sınıfların çıkarını temsil eden bir siyaseti ifade ettiğimiz için bugünkü seçim atmosferinde sosyalistlerin yan yana gelmemesi anormal olurdu. Çünkü bugün en çok canı yanan emekçiler o yüzden bizim o sesin sözcüsü olmamız gerekiyor, doğalı bu. Bu ülkede gerçek bir muhalefet olacaksa, devrimci bir muhalefet olacaksa, bu ülkede düzen karşıtı bir muhalefet olacaksa bu muhalefetin sahibi Sosyalist Güç Birliği’dir. Sosyalist Güç Birliği bu ülkenin geleceği açısından hava kadar lazım bir oluşum.

Bu ülkenin önüne toplumsal bir proje konmuyor. Bir gelecek projesi konmuyor. Ülkemizde AKP eliyle kökten bir dönüşüm sürdürüldü, büyük bir tahribat yaşadı. Cumhuriyet’in 100. yılına gireceğiz. Bu tahribatı yaşamış bir ülkede, böyle bir  konjonktürde toplumun yeni bir projeyi de konuşması lazım. Sosyalist Güç Birliği bu ülkede verili siyasal almaşık dışında başka bir seçeneğin de olduğunu göstermesi açısından çok önemlidir. Millet İttifakı ya da HDP’nin merkezinde durduğu Demokrasi İttifakı bu toplumsal projeyi ortaya koyamaz.

Bu ülkede siyaset sağa yatmış bir eğik düzlemde. O yüzden de solun güçlenmesi, büyümesi, bir dinamik haline gelmesi sağa yatmış siyaset düzlemini değiştirecektir.”