TKH MK Üyesi Kurtuluş Kılçer: FETÖ’nün siyasi ayağına dokunmama siyasetiyle karşı karşıya kaldık

"Uluslararası bir okuma yaptığımızda da Gülen Hareketi’nin 15 Temmuz darbe girişimi, emperyalizmin bir müdahalesi olarak da görülebilir. Gülen Hareketi’nin işbirlikçi bir karakteri vardır. NATO’cu, ABD emperyalizminin çıkarlarına hizmet eden bir siyasi hareket olarak görmemiz lazım."

TKH MK Üyesi Kurtuluş Kılçer: FETÖ’nün siyasi ayağına dokunmama siyasetiyle karşı karşıya kaldık

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Merkez Komite Üyesi Kurtuluş Kılçer, Cumhuriyet Tv’de yayınlanan cumhuriyet.com.tr haber müdürü Can Uğur ve cumhuriyet.com.tr editörü Samed Balçık’ın hazırlayıp sunduğu Gündem Özel programında 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Cumhuriyet.com.tr muhabiri Sinem Nazlı Demir’e konuşan Kılçer, FETÖ’nün İslamcı bir cemaat örgütlenmesi olduğunu belirterek, ABD emperyalizminin çıkarlarına hizmet eden bir siyasi hareket olduğunu vurguladı. Kılçer şunları kaydetti:

“Darbe girişiminin üzerinden 6 yıl geçti. Bu 6 yıllık pratikte FETÖ’nün siyasi ayağına dokunmama siyasetiyle karşı karşıya kaldık. FETÖ’ye yönelik bir dizi hukuksal soruşturma, kovuşturma yürütüldü fakat siyasi ayağı söz konusu olduğunda yok sayıldı. Bir korunmadan daha ziyade FETÖ’nün sanki bir siyasi ayağı yokmuş gibi davranıldı. Özellikle AKP’nin yönetimi başta olmak üzere, doğrudan AKP’yi temsil eden bir dizi ismin yıllardır FETÖ ile omuz omuza olduğu, FETÖ destekçiliğinde bulunduğu yok sayıldı.

Bugün eğer FETÖ’ye dönük bir hesaplaşma, 15 Temmuz darbe girişimine yönelik bir muhasebe yapılacaksa, siyasi ayağının yok sayıldığı bir tabloyla karşı karşıya kaldığımız açık. Siyasi ayağın somut tek bir karşılığı var o da AKP.

Bugün FETÖ diye kodlanan Gülen Hareketi bir tarikat, bir cemaat örgütlenmesi. İslamcı bir hareket olarak görülmesi lazım. Gülen Hareketi ya da başka bir deyişle FETÖ, İslamcı bir cemaat örgütlenmesidir, İslamcı bir siyasal harekettir. Türkiye’ye İslamcı bir rejimi getirmek isteyen, amacı misyonu bu olan bir politik hareket olarak görülmelidir.

Gülen Hareketi’nin arkasına, siyasal örgütlenmesinin tarihine baktığımızda iki şeyi görmemiz lazım; Said-i Nursi ile beraber Cumhuriyet düşmanlığı, anti-komünizm ve NATO’nun gladyo örgütlenmesi ile paralellik. İslamcı bir siyasal hareket olmasının yanında, cumhuriyet ve laiklik düşmanı bir siyasal hareket olarak değerlendirmemiz gerekiyor FETÖ’yü. Uluslararası bir okuma yaptığımızda da Gülen Hareketi’nin 15 Temmuz darbe girişimi, emperyalizmin bir müdahalesi olarak da görülebilir. Gülen Hareketi’nin işbirlikçi bir karakteri vardır. NATO’cu, ABD emperyalizminin çıkarlarına hizmet eden bir siyasi hareket olarak görmemiz lazım.”