TKH, laiklik için sokağa çıkıyor

"Partimiz, laikliğin yeniden kazanılması ve gerici karanlığa karşı laiklik mücadelesinin yükseltilmesi için 'Eşit yurttaşlık ve özgürlük için Laiklik Bildirgesi'ni yapacağı basın açıklamasıyla ilan edecektir."

TKH, laiklik için sokağa çıkıyor

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 8 Ekim Cumartesi günü yapacağı eylem ile yurttaşları laikliğe sahip çıkmaya çağırdı. TKH tarafından yapılan açıklamada, “Partimiz, laikliğin yeniden kazanılması ve gerici karanlığa karşı laiklik mücadelesinin yükseltilmesi için “Eşit yurttaşlık ve özgürlük için Laiklik Bildirgesi”ni yapacağı basın açıklamasıyla ilan edecektir.” denilerek şunlar kaydedildi:

“Dinci siyasetin uzun süredir siyasal simge olarak kullandığı türbana resmiyet kazandırma gündemi büyük bir tehlikeyi barındırmaktadır. Kılık kıyafet üzerinden yürütülen tartışmalar, ülkenin önemli sorunlarından biri olan gerici kuşatma, baskı ve dayatmanın üzerini örterken, laikliğin tamamen tasfiyesini hızlandırmaktadır.

TKH, laikliği insan haklarının, eşit yurttaşlığın ve özgürlüğün biricik güvencesi olarak görmektedir. Bunun için Partimiz, laikliğin yeniden kazanılması ve gerici karanlığa karşı laiklik mücadelesinin yükseltilmesi için “Eşit yurttaşlık ve özgürlük için Laiklik Bildirgesi”ni yapacağı basın açıklamasıyla ilan edecektir.

8 Ekim Cumartesi günü saat 18:00’da Kadıköy İskele Meydanı’nda Genel Başkanımız Aysel Tekerek’in yapacağı basın açıklamasına yurttaşlarımızı davet ediyoruz”