TKH, Kartal'da 'elektrik zamları'nı protesto etti: Onlar özelleştirdi, biz kamulaştıracağız

Son dönemde faturalara yansıyan fahiş fiyat artışlarına komünistlerden tepki geldi. TKH Kartal İlçe örgütü 'Onlar özelleştirdi, biz kamulaştıracağız' sloganıyla sokağa çıktı.

TKH, Kartal'da 'elektrik zamları'nı protesto etti: Onlar özelleştirdi, biz kamulaştıracağız

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Kartal İlçe Örgütü, özelleştirme politikalarına karşı kamulaştırma çağrısıyla “Haramilerin saltanatını yıkalım” diyerek eylem düzenledi.

“Onlar özelleştirdi, biz kamulaştıracağız” yazılı pankart ve sloganlarla yürüyüş düzenleyen komünistler, Kartal Meydan’da toplandı.

Burada bir konuşma yapan TKH Merkez Komite Üyesi Özgür Karadaş, sermaye sınıfının ve onların temsil ettiği siyasi partilerinin yaratmış olduğu soygun düzenine emekçilerin mahkum olmadıklarını belirterek, emekçilerin insanca yaşayacağı bir düzen için ayağa kalkması ve haklarını savunmaları gerektiğine vurgu yaptı.

Tencere tava ve ıslık seslerinin eşlik ettiği eylemde daha sonra basın açıklaması okundu. Açıklamada, ülkede yılbaşından bu yana emekçilerin üzerine karabasan gibi çöken hayat pahalılığının elektrik zamları ve doğalgaz zamları ile birlikte “yaşam savaşına” dönüştüğü belirtildi.

Faturalardaki artışların tam bir soygun halini aldığı vurgulanan açıklamada “Cengiz, Limak, Kolin, Zorlu, Enerji-Sa gibi şirketler kamu kurumlarından ortalama kilowatt saatini 34 kuruşa satın aldıkları elektriği, konutlara kilowatt saatini 137 kuruş ile 206 kuruş arasında fiyatlar ile satmaktadır. Bu soyguna zemin hazırlayan sermaye sınıfının aç gözlülüğü ve düzen partilerinin özelleştirme politikalarıdır” denildi.

Emekçilerin bu düzene mahkûm olmadığının altı çizilen açıklamada “Bu düzen değişmeli, para babalarının saltanatı yıkılmalıdır!” çağrısı yapıldı.

Basın açıklamasının tamamı şöyle:

Ülkemiz yeni yıla zamlarla girdi.

Yılbaşından bu yana emekçilerin üzerine karabasan gibi çöken hayat pahalılığı, elektrik zamları ve doğalgaz zamları ile “yaşam savaşına” dönüştü.
Emekçilerin en büyük gider kalemini oluşturan kira, faturalar, ulaşım ve temel gıda harcamaları, yeni yılla birlikte gelen zamlarla adeta lükse dönüşmüş durumda.
Kirayı ödemek için kombiyi elektriği kısmak, faturaları ödemek için mutfak masraflarından kısmak emekçiler için bir yaşam tarzına dönüşmüştür artık!

Uzun bir zamandır ağır bir işsizlikle kendini gösteren kriz, bugün kur-enflasyon-faiz göstergelerinde yaşanan değişimle karşımıza çıkarken toplumda yoksullaşma, gelir adaletsizliğinin derinleşmesi, hayat pahalılığı, işsizlik ve gelecek kaygısıyla somutlanıyor.