TKH: Kanalİstanbul dedikleri "zengin Arap Emirliği"

"Kurulması planlanan Yenişehir’in Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde tabir-i caizse “özerk bir Arap Emirliği” olması büyük bir olasılıktır."

TKH: Kanalİstanbul dedikleri

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), günlük olarak yayımladığı ‘Komünistler diyor ki’ de AKP’nin “çılgın” projesi Kanal İstanbul üzerinden şehrin Arap sermayedarlarına peşkeş çekilmesine tepki gösterdi.

Yaşana durumun “AKP iktidarının memleketi nasıl parsel parsel sattığının göstergesidir” denilen açıklamada ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik krizin giderek büyüdüğüne dikkat çekilirken, atılan bu adım ile “Kurulması planlanan Yenişehir’in Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde tabir-i caizse “özerk bir Arap Emirliği” olması büyük bir olasılıktır” denildi.

“Kanalİstanbul dedikleri “zengin Arap Emirliği” başlığı ile yapılan açıklama şu şekilde:

“Bir inşaat şirketinin YouTube üzerinden Arapça yaptığı yayında “Bugün Allah’a şükürler olsun ki bir yıl kadar uzun bir süre beklediğimiz kararı konuşacağız. Elimizdeki kararda görüldüğü üzere 1.,2., ve 3. Etap Yenişehir düzenlemesine girmesi, İstanbul ili genişletmesi, kısacası Kanal İstanbul kâğıt üstünde bir hayal ve ümitti ama bugün Allah’a şükür gerçekleşen bir proje oldu. Karar 17 Ocak 2022 tarihinde çıkmıştır. Gördüğünüz üzere bu karar 30 gün sonra tüm sosyal medya ve belediye arazi müdürlüğü sistemlerinde yayımlanacaktır. Bu karar kısaca Yenişehir’in hayata geçtiğini anlatıyor” denilerek yapılan açıklama AKP iktidarının memleketi nasıl parsel parsel sattığının göstergesidir.

İstanbul Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından 17 Ocak 2022 tarihinde çıkartılan karara göre Kanal İstanbul çevresindeki bazı arazilerin imar planları yapılmış ve ülkenin yağmalanmasında bir adım daha atılmıştır.

Bunun üzerine Arap sermayesi ve inşaat şirketlerinin ellerini ovuşturmaya başlaması ise ülkemizin nasıl peşkeş çekildiğinin göstergesidir.

Kanal İstanbul çevresinde başta Katar Emiri’nin annesi olmak üzere Arap sermayesinin çok büyük arazileri satın aldığı bilinmektedir. Kurulması planlanan Yenişehir’in Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde tabir-i caizse “özerk bir Arap Emirliği” olması büyük bir olasılıktır.

Ülkeyi ekonomik krize sokan ve yönetemeyen, emekçilerin aşına ve işine göz koyan, artık memleketin topraklarını dahi yabancı sermayeye ve zenginlere peşkeş çeken AKP iktidarının yağma ve rant projesi Kanal İstanbul’a dur demek kendine yurtseverim diyen herkesin en önemli görevidir.

Yağmaya, talana, ülkemizin parsel parsel satılmasına, Kanal İstanbul’a hayır!

Haramilerin saltanatını yıkalım!”